postat de Velicea Octavia Crina

Vladut


Prajituri de Sarbatoare Prajituri cu creme mica 70 min

- faina 3 linguri
- margarina Unirea Original 250 grame
- nuca 300 grame
- oua 10 buc
- zahar tos 500 grame
- zahar vanilat 3 pliculet

Mod de preparare

1. Se bat albusele de la 10 oua cu 300 gr zahar dupa care se adauga 300 gr nuci maciante, 3 linguri faina, 1 varf lingurita amoniac stins cu putina apa fierbinte sau lamaie. Se coc 3 foi pe dosul tavii unse cu margarina in prealabil.

2. Crema: Cele 10 galbenuse se freaca cu 200 gr zahar si se pun pe baie de abur circa 30 de min. mestecand din cand in cand. Se da la rece si separat se freaca margarina bine dupa care se adauga putin c√Ęte putin toata compozitia de mai sus. Se adauga zaharul vanilat.

3. Se pune crema intre cele 3 foi si putin deasupra si se presara nuca macinata.


Produse similare