Tort sah

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Frecam margarina cu zaharul pana se albeste si se dizolva zaharul. Amestecam ouale intregi cu esenta de vanilie. Amestecam cele doua compozitii si omogenizam. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Impartim aluatul in doua parti egale. O parte o pastram alba, iar in cealalta punem pudra de cacao, cernuta. Punem cele doua aluaturi in doua pungi mai groase (din acelea pentru congelator). Innodam pungile si le lasam pe masa din bucatarie pana la intrebuintare.

2. Din hartie de copt, decupam trei discuri, de dimensiunea fundului detasabil al formei de tort. Cu ajutorul unui compas, desenam cercuri concentrice cu diametrul de multiplu de 3 cm. Aceste foi ne vor fi de ajutor la coacerea foilor de blat. Ungem o foaie de copt cu ulei (ca sa se vada desenul) si o punem cu desenul in jos pe fundul detasabil al formei de tort. Taiem cam 1 cm din coltul fiecarei pungi cu aluat si punem cercuri din aluat, alternand culorile. Incercam sa respectam desenul. Coacem 12 minute la foc moderat. Facem o foaie cu marginea alba si doua cu marginea maron. Lasam foile sa se raceasca. Pregatirea cremei: Amestecam pe baie de aburi ouale cu zaharul si laptele praf pana cand se topeste tot zaharul iar compozitia se mai ingroasa. Transferam vasul cu crema de pe aburi intr-un vas cu gheata si turnam toata pudra de cacao cernuta. Amestecam energic pana se raceste crema. Frecam spumos margarina rama pentru creme cu esenta de vanilie. Punem cate putina crema fiarta in crema de margarina si amestecam cu rabdare cate putin din cele doua creme - ca sa nu se taie. Lasam crema pe masa din bucatarie pana asamblam tortul (la frigider se va intari si nu veti mai putea sa o intindeti). Pentru sirop, punem apa si zaharul pe foc si dam in cateva clocote ca sa se dizolve zaharul. Lastam sa se raceasca si punem esenta de rom si lichior de ciocolata dupa gust.

3. Asamblam tortul astfel: Insiropam o foaie cu marginea maron, punem jumatate din crema, apoi punem foaia cu marginea alba, pe care o insiropam bine, apoi restul cremei si ultima foaie deasemeni bine insiropata. Punem tortul la frigider 1-2 ore ca sa se intareasca crema. Pentru glazura, cernem pudra de cacao cu zaharul farin si amestecam cu laptele rece. Turnam glazura peste torul bine racit. Nivelam cu un cutit cu lama lunga si subtire, apoi decoram cu trandafiri din pasta de lapte praf sau cu frisca.


Retete similare