Tort Iepuras cu mure si ciocolata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 285 min

Ingrediente

  • 2 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 800 grame      gem
  • Lamai      fructe
  • 200 ml      ulei
  • 1300 grame      ciocolata
  • 3 pachet      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 8 buc      oua
  • 150 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 600 grame      faina
  • 200 ml      lapte

Mod de preparare

1. Incepem cu cele doua blaturi cu gem. Puneti in doua castroane cate un borcan de gem, 3 galbenusuri, 1 si 1/2 plic praf de copt stins cu putina zeama de lamaie si 1 plic zahar vanilat. Amestecati cu un tel cu cate 100 ml lapte, 100 ml ulei si ~300 g faina. Adaugati in compozitiile de blaturi stafidele si intr-unul esenta de rom si in celalalt esenta de vanilie. Bateti spuma tare (cu un praf de sare) cele 6 albusuri. Impartiti-le in mod egal in cele 2 castroane si amestecati usor, de jos in sus, cu telul. Turnati compozitiile in forme de copt unse si tapetate cu faina si dati-le la cuptorul preincalzit (160 grade Celsius) pentru ~40-45 minute. Lasam un blat intreg, iar din celalalt taiem o semiluna dupa curba primului blat, pe care o asezam in tava lipita de el. Din ce ramane vom forma urechile, coada si picioarele iepurasului. Dupa ce am format baza iepurasului, taiem totul in doua, cu un cutit mai lung si incepem sa preparam cremele.

2. Puneti la topit in bain marie cate 300 g ciocolata alba si amaruie. Dupa ce s-a topit, adaugati cate un ou crud, omogenizati si obtineti 2 creme de ciocolata. Dupa ce s-au racorit, adaugati in fiecare crema cate 75 g margarina si omogenizati. Puneti murele la foc mic si amestecati 5-6 minute. Insiropati primul strat de blat cu zeama lasata de mure. Turnati pe tort crema de ciocolata alba, apoi cea de ciocolata amaruie. Asezati deasupra, uniform, murele. Acoperiti cu al doilea strat de blat. Insiropati din nou cu zeama de la mure.

3. Topiti pe bain marie ciocolata alba ramasa (500 g) cu 10 ml apa si amestecati cu telul pana obtineti o compozitie omogena. Imbracati cu ea tortul "Iepuras". Pastrati cam 1/3 din compozitie pentru fundita de la gat si pentru "iarba". Topiti ciocolata amaruie ramasa (200 g) in bain marie cu 10 ml apa. Cu o seringa de unica folosinta conturati urechile, boticul, capul, ochiul, labutele si coada iepurasului. Cu restul de ciocolata amaruie imbracati tortul pe margini. Dintr-un pic de ciocolata alba, cu putina zeama de la mure confectionati fundita roz de la gat. Puteti sa o decorati cu cateva perlute de ciocolata. Din ciocolata alba, cu colorantii bio, galben si albastru, formati iarba din jurul iepurasului, pe care o decorati cu perlute, bombonele si chiar cu flori naturale (untisor, gutui japonez, piersic, mar, etc.). Puteti aseza sub iepuras oute de ciocolata imbracate in staniol colorat din comert.


Retete similare