Tort Paradis de portocale

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • Portocale      fructe
  • 150 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 200 ml      lapte
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pregatirea blatului de biscuiti 150g biscuiti 100g margarina Unirea 100ml suc de porocale cu pulpa Biscuitii ii pisati fin.Separat, intr-un vas fierbeti margarina unirea cu sucul de portocale.Luati vasul de pe foc si adaugati biscuitii pisati (in compozitia fierbinte), amestecandu-i bine pana la umezirea uniforma a acestora. Biscuitii astfel obtinuti ii puneti intr-o forma rotunda speciala cu fund detasabil (marginile se inlatura) si nivelati cu ajutorul unei linguri. Blatul de biscuiti il dati la rece pana la pregatirea cremei.

2. Pregatirea cremei: 5 oua, 150g zahar, 200ml lapte, 250ml frisca lichida, 3 plicuri gelatina Vanilie (20 picaturi esenta uleioasa). Separati albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecati bine cu 100g zahar pana devin aproape albe, apoi adaugati laptele. Incalziti aceasta compozitie, fara a o fierbe, in baie de aburi( bain-marie ) amestecand-o cu un tel in continuu. Adaugati gelatina (2 pliculete) dizolvata in suc de portocale ( incalzit in prealabil) sau in apa rece. Aceasta compozitie o incalziti pina la 60-70gade (nu se fierbe), apoi o lasati la racit., dupa care adaugati vanilia. Dupa racire amestecati cu frisca batuta, apoi cu albusurile batute spuma cu 50g zahar (pentru un rezultat mai pufos si mai voluminos, recomand ca la batutul albuselor sa se adauga foarte putina sare). Din crema obtinuta intindeti un strat subtire uniform pe blatul de biscuiti peste care presarati bucati de portocale (cubulete), apoi turnati imediat restul de crema si nivelati uniform. Dati la rece pentru 30 min. Pe suprafata cremei aseazati in mod decorativ felii de portocale (eu am adaugat si cateva feliute de kiwi pentru contrastul culorilor).

3. Pregatiti si gelatina transparenta conform instructiunilor de pe pachet din 1 pliculet "Tort - Gelee transparent" Dr. Oetker. Amestecati cu 3 linguri de zahar si puneti si 300ml apa si dati putin pe foc mic, max 1-2 minut pana se dizolva bineg elatina. Turnati peste decorul de fructe, apoi dati tortul la rece minim 1 ora pana la servire. E delicios pentru o zi de Craciun cand miroase a portocale in toata casa!


Retete similare