postat de Andrei Eugenia

Tort Jofre


Prajituri de Sarbatoare Torturi mica min

- cacao 50 grame
- zahar tos 100 grame
- oua 6 buc
- faina 1 linguri
- margarina Unirea Original 200 grame

Mod de preparare

1. Apa, cacaoa, zaharul tos, se amesteca toate si se pun intr-o cratita pe foc (cratita trebuie sa aiba peretii dubli), se amesteca continuu pana incepe sa fiarba si s-a topit zaharul. Dupa aceea se lasa compozitia la racit.

2. Margarina Unirea, cele 200 g (se taie un dreptunghi din ea) se amesteca cu zaharul pudra si incepe sa se adauge cate un galbenus, amestecandu-se bine dupa fiecare din cele 6 galbenusuri. Aceasta compozitie se amesteca cu prima compozitie si se da la congelator jumatate de ora. Din compozitia bine racita se scoate 1/4 din crema rezultata si se amesteca cu faina (1 lingura) si albusurile batute bine, spuma tare.

3. Bucatica ramasa din pachetul de margarina se ia si se unge tava cu ea (aveti grija tava nu trebuie sa fie prea mare). Daca tava va fi mare se dubleaza compozitia si se tapeteaza si cu faina. Se coace la foc potrivit si se lasa sa se raceasca. Cand compozitia este bine racita se pune restul de crema peste ea. Se orneaza dupa preferinta.


Produse similare