Acest site utilizeaza Cookie-uri. Continuand navigarea iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora.Vezi detalii.
Sunt de acord
unirea clasic
unirea creme

Tort Inimioara

Retete de prajituri delicioase de la margarina Unirea: prajituri de sarbatoare, prajituri de post, prajituri rapide, prajituri simple
Ciubotaru Zinaida Postat de: [ cofetar senior ]
  • facebook
  • Google Plus
  • twitter
  • yahoo messenger
  • trimite unui prieten
  • print
Informatii
Categorie: Prajituri de Sarbatoare
Tip: Torturi
Timp preparare:
Dificultate: mare

Ingrediente reteta Tort Inimioara

  • Amidon1 linguri
  • Cacao1 linguri
  • Ciocolata180 grame
  • Faina5 linguri
  • Lapte520 ml
  • Margarina Unirea pentru creme320 grame
  • Oua8 buc
  • Praf de copt2 lingurite
  • Zahar tos390 grame
  • Zahar vanilat1 pliculet
Alte ingrediente: blat: 6 oua, 7 linguri zahar, 4 linguri faina, o lingura de amidon, 2 lingurite praf de copt, 100 g margarina unirea pentru creme topita, 2 linguri lapte, o lingura cacao, un praf de sare., crema: 500 ml lapte, un plic zahar vanilat, 2 oua, 250 g zahar, 150 g ciocolata neagra, o lingura faina, 200 g margarina unirea pentru creme, o lingura de coniac, 4-5 linguri de nuci macinate fin., mai ai nevoie de: 5-6 linguri de nuci macinate fin, 30 g ciocolata amaruie, 1/2 lingura de frisca lichida, o lingurita miere, 2 linguri lapte praf, o lingura de nuca de cocos.


Mod de preparare Tort Inimioara

1.
Tort Inimioara Cum procedezi pentru blat: Se separa ouale. Galbenusurile se bat la bain-marie cu 3 linguri de apa fierbinte si cu zahar. Se inglobeaza faina amestecata cu amidonul, cacao si praful de copt, urmate de lapte si margarina Unirea pentru creme. La sfarsit se adauga albusurile batute cu sare.
Se amesteca usor de jos in sus si se toarna in forma de tort (inima) unsa cu margarina Unirea si tapetata pe fund cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit la foc potrivit timp de 35-40 minute. Se scoate din cuptor si se desprinde din forma. Se lasa sa se raceasca, apoi se indeparteaza hartia de copt. Dupa ce s-a racit se taie pe trei niveluri.
2.
Tort Inimioara Cum procedezi pentru crema: Se bat ouale cu zaharul tos si zaharul vanilat, treptat se incorporeaza faina, alternand cu laptele caldut. Se amesteca bine si se pune la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata rasa si se amesteca pana obtinem o crema omogena, incorporand margarina « Unirea » pentru creme rece taiata bucatele. Dupa ce s-a racit, se adauga coniacul si nucile.
Cum montam tortul: Pe un platou se aseaza prima foaie de blat, pe care se aseaza o parte de crema. Se acopera cu a doua foaie, se unge cu inca o parte de crema dupa care se aseaza si a treia foaie de blat. Tortul se imbraca in crema, marginile se tapeteaza cu nuca. Fata tortului se acopera cu ciocolata topita loa bain-marie amestecata cu frisca. Se presara nuca de cocos dupa fantezie.
3.
Tort Inimioara Cum ornam tortul: Din miere si lapte praf se face o pasta de consistenta plastelinei. Cu degetele unse cu putina margarina se modeleaza trandafirii care se aseaza pe tort.
Tortul se lasa sa stea la rece timp de 2-3 ore.

Micul secret al retetei Tort Inimioara

Tortul se taie cu un cutit incalzit in apa fierbinte (ca sa nu crape ciocolata).


Pentru a putea inregistra un comentariu pentru reteta Tort Inimioara trebuie sa te inregistrezi.


Click aici pentru inregistrare


Alte retete asemanatoare retetei Tort Inimioara:

Categorii retete

Tipuri retete

Avem 2234 retete aprobate

posteaza o reteta


Vrei sa ne spui un secret? Scrie-ne reteta unei prajituri si trucul tau pentru reusita ei
posteaza o reteta

frigider


poza frigider Ai vrea sa pregatesti ceva dulce si bun cu ce ai prin casa, dar iti lipseste inspiratia?
descopera retetele