postat de Ciubotaru Zinaida

Tort Inimioara


Prajituri de Sarbatoare Torturi mica min

- amidon 1 linguri
- cacao 1 linguri
- ciocolata 180 grame
- faina 5 linguri
- lapte 520 ml
- margarina Unirea pentru creme 320 grame
- oua 8 buc
- praf de copt 2 lingurite
- zahar tos 390 grame
- zahar vanilat 1 pliculet

Mod de preparare

1. Cum procedezi pentru blat: Se separa ouale. Galbenusurile se bat la bain-marie cu 3 linguri de apa fierbinte si cu zahar. Se inglobeaza faina amestecata cu amidonul, cacao si praful de copt, urmate de lapte si margarina Unirea pentru creme. La sfarsit se adauga albusurile batute cu sare. Se amesteca usor de jos in sus si se toarna in forma de tort (inima) unsa cu margarina Unirea si tapetata pe fund cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit la foc potrivit timp de 35-40 minute. Se scoate din cuptor si se desprinde din forma. Se lasa sa se raceasca, apoi se indeparteaza hartia de copt. Dupa ce s-a racit se taie pe trei niveluri.

2. Cum procedezi pentru crema: Se bat ouale cu zaharul tos si zaharul vanilat, treptat se incorporeaza faina, alternand cu laptele caldut. Se amesteca bine si se pune la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata rasa si se amesteca pana obtinem o crema omogena, incorporand margarina « Unirea » pentru creme rece taiata bucatele. Dupa ce s-a racit, se adauga coniacul si nucile. Cum montam tortul: Pe un platou se aseaza prima foaie de blat, pe care se aseaza o parte de crema. Se acopera cu a doua foaie, se unge cu inca o parte de crema dupa care se aseaza si a treia foaie de blat. Tortul se imbraca in crema, marginile se tapeteaza cu nuca. Fata tortului se acopera cu ciocolata topita loa bain-marie amestecata cu frisca. Se presara nuca de cocos dupa fantezie.

3. Cum ornam tortul: Din miere si lapte praf se face o pasta de consistenta plastelinei. Cu degetele unse cu putina margarina se modeleaza trandafirii care se aseaza pe tort. Tortul se lasa sa stea la rece timp de 2-3 ore.


Produse similare