postat de gageatu victorita

Tort de casa cu crema de ciocolata


Prajituri de Sarbatoare Torturi mica 45 min

- Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...) 2 ml
- ulei 4 linguri
- zahar vanilat 2 pliculet
- oua 10 buc
- faina 2 cana
- margarina Unirea Original 250 grame

Mod de preparare

1. Pentru crema: un pachet margarina Unirea de 250 grame, 7 linguri faina, 2 linguri cacao, 1,5 cani zahar, 2,5 cani de lapte rece, 0 esenta rom. Se topeste pachteul de margarina Unirea, se pun cele 7 linguru de faina si se amesteca pana se prajeste puntin, se aduga cele 2 linguri de cacao, se pune laptele si esenta de rom si se amesteca la foc mic pana se ingroasa timp de 10 minute. Se lasa pana se raceste compozitia.

2. Pentru sirop: se pun 3 cani de apa cu coaja de la o portocala cu 2 linguri zahar si esentea de rom la foc mic pane se topeste zaharul si se da intr-un clocot.

3. Dupa ce sa racit crema si siropul se insiropeaza blatul impartit in 3 si se umple cu creama, deasupra se poate pune o ploaie de nuca de cocos peste cream de ciocolata.


Produse similare