Tort de casa cu crema de ciocolata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 45 min

Ingrediente

  • 2 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 4 linguri      ulei
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 10 buc      oua
  • 2 cana      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru crema: un pachet margarina Unirea de 250 grame, 7 linguri faina, 2 linguri cacao, 1,5 cani zahar, 2,5 cani de lapte rece, 0 esenta rom. Se topeste pachteul de margarina Unirea, se pun cele 7 linguru de faina si se amesteca pana se prajeste puntin, se aduga cele 2 linguri de cacao, se pune laptele si esenta de rom si se amesteca la foc mic pana se ingroasa timp de 10 minute. Se lasa pana se raceste compozitia.

2. Pentru sirop: se pun 3 cani de apa cu coaja de la o portocala cu 2 linguri zahar si esentea de rom la foc mic pane se topeste zaharul si se da intr-un clocot.

3. Dupa ce sa racit crema si siropul se insiropeaza blatul impartit in 3 si se umple cu creama, deasupra se poate pune o ploaie de nuca de cocos peste cream de ciocolata.


Retete similare