Acest site utilizeaza Cookie-uri. Continuand navigarea iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora.Vezi detalii.
Sunt de acord
unirea clasic
unirea creme

tort cu mousse de piersici

Retete de prajituri delicioase de la margarina Unirea: prajituri de sarbatoare, prajituri de post, prajituri rapide, prajituri simple
Cercel ecaterina mihaela Postat de: [ cofetar senior ]
  • facebook
  • Google Plus
  • twitter
  • yahoo messenger
  • trimite unui prieten
  • print
Informatii
Categorie: Prajituri de Sarbatoare
Tip: Torturi
Timp preparare:
Dificultate: mica
Punctaj noiembrie 2014: 0 puncte
Punctaj total: 7 puncte
[ voteaza reteta ]
Note vizitatori stea plinastea plinastea plinastea plinastea plina 5

Ingrediente reteta tort cu mousse de piersici

  • Cacao2 linguri
  • Faina6 linguri
  • Frisca150 ml
  • FructeLamai
  • Margarina Unirea Original60 grame
  • Oua4 buc
  • Praf de copt1 pachet
  • Zahar tos210 grame
  • Zahar vanilat1 pliculet
Alte ingrediente: 2 galbenuse,1 compot piersici,1 plic gelatina,150 gr apa+2 lg zahar+2 lg zeama de lamaie ptr sirop


Mod de preparare tort cu mousse de piersici

1.
tort cu mousse de piersici Se pregateste blatul.Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul (60 gr)si se bate in continuare pana devine cremoasa.Se adauga galbenusurile,zaharul vanilat,apoi margarina topita ,rece,la temperatura camerei.Se amesteca faina ,cacao,praful de copt si se amesteca usor cu compozitia.Se toarna intr-o tava rotunda si se da la cuptorul preincalzit 45 de min la foc potrivit.Se lasa la racit si se taie in 2 pe orizontala.Se scurge bine compotul de piersici,pastrandu-se siropul.Gelatina se pune la hidratat in 100 ml sirop de la compot.Piersicile scurse se mixeaza formandu-se un piure fin.Se pun la bain-marie galbenusurile impreuna cu zaharul si se amesteca pana se topeste zaharul si devine cremoasa.Se adauga gelatina si amesteca in continuare fara a se fierbe.Se da jos,se lasa sa se raceasca,se amesteca cu piureul de piersici si frisca batuta spuma tare.Restul de sirop il punem la foc impreuna cu apa si cele 2 linguri zahar.Dupa ce da un clocot,il oprim ,il lasam sa se raceasca si punem zeama de lamaie.Cu acest sirop vom insiropa blatul de tort.
2.
tort cu mousse de piersici In tava in care am copt blatul montam tortul.Daca nu are inel reglabil punem o foli de plastic ptr a putea scoate tortul.Asezam primul blat,il insiropam,punem 3/4 din mousse,blatul al doilea insiropat,restul de mousse.Il dam la rece ptr cel putin o ora,apoi il scoatem pe un platou si il ornam dupa preferinta.
3.
tort cu mousse de piersici Eu am facut fondant marshmalow din 100 gr pufuleti ,1 lingura apa si aproximativ300 gr zahar pudra.Daca doriti puteti sa il ornati cu frisca si piersici.

Micul secret al retetei tort cu mousse de piersici

Daca faceti marshmalow trebuie consumat in aceeasi zi deoarece se va inmuia in contact cu frisca din crema.


Pentru a putea inregistra un comentariu pentru reteta Tort cu mousse de piersici trebuie sa te inregistrezi.


Click aici pentru inregistrare


Alte retete asemanatoare retetei tort cu mousse de piersici:

Categorii retete

Tipuri retete

Avem 2234 retete aprobate

posteaza o reteta


Vrei sa ne spui un secret? Scrie-ne reteta unei prajituri si trucul tau pentru reusita ei
posteaza o reteta

frigider


poza frigider Ai vrea sa pregatesti ceva dulce si bun cu ce ai prin casa, dar iti lipseste inspiratia?
descopera retetele