postat de cercel ecaterina mihaela

tort cu mousse de piersici


Prajituri de Sarbatoare Torturi mica 90 min

- Frisca 150 ml
- faina 6 linguri
- cacao 2 linguri
- fructe Lamai
- margarina Unirea Original 60 grame
- oua 4 buc
- praf de copt 1 pachet
- zahar tos 210 grame
- zahar vanilat 1 pliculet

Mod de preparare

1. Se pregateste blatul.Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul (60 gr)si se bate in continuare pana devine cremoasa.Se adauga galbenusurile,zaharul vanilat,apoi margarina topita ,rece,la temperatura camerei.Se amesteca faina ,cacao,praful de copt si se amesteca usor cu compozitia.Se toarna intr-o tava rotunda si se da la cuptorul preincalzit 45 de min la foc potrivit.Se lasa la racit si se taie in 2 pe orizontala.Se scurge bine compotul de piersici,pastrandu-se siropul.Gelatina se pune la hidratat in 100 ml sirop de la compot.Piersicile scurse se mixeaza formandu-se un piure fin.Se pun la bain-marie galbenusurile impreuna cu zaharul si se amesteca pana se topeste zaharul si devine cremoasa.Se adauga gelatina si amesteca in continuare fara a se fierbe.Se da jos,se lasa sa se raceasca,se amesteca cu piureul de piersici si frisca batuta spuma tare.Restul de sirop il punem la foc impreuna cu apa si cele 2 linguri zahar.Dupa ce da un clocot,il oprim ,il lasam sa se raceasca si punem zeama de lamaie.Cu acest sirop vom insiropa blatul de tort.

2. In tava in care am copt blatul montam tortul.Daca nu are inel reglabil punem o foli de plastic ptr a putea scoate tortul.Asezam primul blat,il insiropam,punem 3/4 din mousse,blatul al doilea insiropat,restul de mousse.Il dam la rece ptr cel putin o ora,apoi il scoatem pe un platou si il ornam dupa preferinta.

3. Eu am facut fondant marshmalow din 100 gr pufuleti ,1 lingura apa si aproximativ300 gr zahar pudra.Daca doriti puteti sa il ornati cu frisca si piersici.


Produse similare