postat de Iancu Gabriela Loredana

Tort cu mere intregi


Prajituri de Sarbatoare Torturi mica 60 min

- praf de copt 1 lingurite
- oua 6 buc
- margarina Unirea Original 50 grame
- gem 2 linguri
- faina 6 linguri
- Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...) 1 lingurite
- zahar tos 6 linguri
- zahar vanilat 1 pliculet

Mod de preparare

1. Se lasa cuptorul la 200 grade sa se incalzeasca, iar intre timp caramelizam 6 linguri de zahar pe care le intindem uniform pe peretii oalei in care vom face tortul. Apoi, curatam 6 mere de coaja si le umplem cu cate o bucatica de maragarina si putin gem(la alegere).Punem merele in oala si lasam la cuptor timp de 15 minute.

2. Cand au trecut cele 15 minute, punem deasupra lor, compozitia de blat facuta din 6 albusuri batute spuma cu un praf de sare, amestecata cu 6 linguri zahar, un zahar vanilat, 6 linguri faina , praful de copt si esenta de vanilie.Lasam cca 35 minute dupa care scoatem oala si o lasam sa se raceasca cam 30 minute,Apoi insiropam blatul cu un sirop facut din putina apa, zahar si esenta de vanilie.

3. La sfarsit presaram putina nuca de cocos pentru un aspect mai frumos. Pofta buna!


Produse similare