Tort aniversar 66

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 50 ml      ulei
  • 200 grame      ciocolata
  • 700 grame      zahar tos
  • 10      oua
  • 320 grame      faina
  • 5o grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. BLAT: • 10 ouă; • 400 g zahăr; • 10 linguri apă; • 320 căni făină; • 50 ml ulei Zahărul se amestecă cu apa si se pun la fiert. După ce albușurile se bat spumă tare, se pune peste ele , treptat, amestecul fierbinte, batându-se în continuare . Se adaugă gălbenușurile amestecate cu uleiul, apoi făina. Se poate adauga in blat și bombonele de ciocolata decor sau bomboane tip ”Boni Bon”, arata tare bine blatul la sectionare. CREMA: • 250g frișca; • 250g mascarpone; • 150g zahăr pudră; • 50 g margarina UNIREA Margarina se freaca spuma impreuna cu zaharul, se adauga frisca, mascarpone si se bat bine. Tot pentru umplut tortul mai trebuie 400 g crema de ciocolata (tip Finetti).

2. SIROPUL: 300 g zahar se caramelizeaza apoi se adauga peste ele 600 ml apa. Se lasa pe foc până dau în fiert. Când siropul este rece se adaugă 2 sticluțe cu esență de rom. GLAZURA: • 200 g ciocolata amaruie; • 250g frișcă Frișca se pune pe foc și cand este aproape să fiarbă se stinge focul si se amesteca cu ciocolata taiata bucatele mici, pana la dizolvarea acesteia.

3. ASAMBLARE: Blatul se taie orizontal în 3 bucati. Tortul se ”construieste” asa: blat insiropat, apoi crema, crema de ciocolata, blat insiropat, apoi crema, crema de ciocolata si blat însiropat. Glazura se toarna peste tort, incercând sa nu nivelați cu nimic pentru a ramane netedă. Eu am imbrăcat marginea tortului cu bucati mici de nuca si l-am decorat cu trandafiri si frunzulite.


Retete similare