Semilune

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate mica
Timp 40 min

Ingrediente

  • 400 grame      zahar pudra
  • scortisoara      condimente
  • 300 grame      nuca
  • 4 pachet      praf de copt
  • 1 buc      oua
  • 350 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aluat: 350 g faina, 1 ou, 150 g zahar pudra, 1 pachet margarina, 100 ml apa minerala in care se dizolva pliculetul de praf de copt, gem de caise. Se freaca margarina cu zahar, ou, apa minerala si apoi se adauga fina. Aluatul se intinde in tava neunsa si se pune un strat subtire de gem. Se coace in cuptorul incalzit circa 30 de minte.

2. Crema: 300 g nuca macinata, 3 oua, 250 zahar pudra, 1 lingurita scortisoara. Cele 300 g nuca macinata se amesteca cu 250 zahar pudra, cu scortisoara si cu cele 3 galbenusuri batute spuma. Acest amestec se pune peste gem.

3. Se taie cand este calduta cu un pahar, sub forma de semiluna.


Retete similare