Rulouri cu frisca

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate mica
Timp 120 min

Ingrediente

  • 500 ml      Frisca
  • 50 ml      ulei
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 buc      oua
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aluatul 1: se framanta din 2 oua 50ml ulei sare un varf de cutit, praf copt 200 ml apa si faina cat cuprinde. Se intinde o foaie din acest aluat. Alatul 2: se topeste ½ pachet margarina unirea, se lasa putin la racit, apoi se adauga faina cat cuprinde si se framanta bine. Se intinde o foaie si din acest aluat care se aseaza peste prima. Se taie pe lungime in 3 fasii egale si se suprapun astfel incat sa fie un strat din aluatul 1 si urmatorul din aluatul 2,apoi se ruleaza pe lungime. Se lasa la frigider 30 min. Se scoate si se intinde din nou o singura foaie, peste care se mai adauga inca o foaie din aluatul 2 (facuta din cealalta jumatate de pachet margarina unirea si faina cat cuprinde). Se impacheteaza ca si prima data si se mai lasa 30 min la frigider.

2. Se intinde o foaie, care se taie in benzi de 30 cm lungime si de 2 cm latime, dupa care se infasoara in spirala pe tuburi speciale de lemn. Se incinge uleiul intr-o cratita (stratul de ulei sa aiba grosimea ruloului), apoi se prajesc rulourile in acest ulei. Dupa ce s-au rumenit,se scot si se lasa la scurs pentru putin timp si cand sunt inca fierbinti se prind rulourile cu un prosop de bucatarie si se scoate tubul de lemn.

3. Se lasa la racit si se umplu cu frisca. Se lasa sa se inmoaie bine.


Retete similare