postat de Luchian Lacramioara

Rulada de casa


Prajituri simple Rulade mica min

- praf de copt 1 lingurite
- oua 6 buc
- margarina Unirea pentru creme 250 grame
- faina 6 linguri
- cacao 3 linguri
- zahar tos 12 linguri

Mod de preparare

1. Blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 1 lingurita praf de copt, un varf de cutit de sare, 6 linguri faina. Se separa ouale, se bat albusurile spuma cu zaharul si se adauga usor apoi praful de copt, sarea si faina in ploaie. Totul se pune la cuptor in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, la o temperatura mica si o durata de 30 de minute.

2. Crema: 250 margarina Unirea pentru creme, 6 linguri zahar, esenta rom, 6 linguri nuca macinata, 3 linguri cacao. Se amesteca margarina si zaharul pana se topeste si devine o crema moale si pufoasa dupa care se adauga cacaoa si esenta de rom.

3. Trei parti din crema se pun pe blat dupa care se ruleaza, iar sfertul ramas se amesteca cu nucile macinate si se pun peste rulada. Se pune in frigider pentru cateva ore pentru a putea fi servita.


Produse similare