postat de IOSCA ECATERINA

Reteta de prajitura fara zahar


Prajituri light Alte prajituri mica min

- gem 100 grame
- nuca 150 grame
- fructe Lamai
- praf de copt 2 pachet
- zahar vanilat 1 pliculet
- faina 900 grame
- margarina Unirea Original 500 grame

Mod de preparare

1. Faina se cerne si se amesteca bine cu praful de copt, se imparte apoi in doua parti: 400g si 500g.Un pachet si jumatate de margarina, sau 375g se topeste la foc mic pana devine lichida se amesteca cu 400 g faina obtinand o coca moale nisipoasa.Se aduna in castron si se da deoparte.

2. Restul de margarina adica 175 g se topeste si se amesteca cu un pahar de sifon si 5oo g faina,formand un alt aluat. Se intinde o foaie din aluatul 2 peste care se pune primul se infasoara ca un sul se da la rece 30 minute.

3. Se intinde aluatul si se taie in doua.In tava unsa cu putina margarina se pune prima foaie se inteapa cu furculita,dupa care se intinde gemul si se presara nuca, se pune si cealalta deasupra,se da la foc potrivit cam 25-30 minute in functie de cuptor.rece se pudreaza si se taie. In functie de marimea tavii,se pot obtine doua portii de prajitura.


Produse similare