Reteta de prajitura fara zahar

Categorie Prajituri light
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate mica
Timp min

Ingrediente

  • 100 grame      gem
  • 150 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 2 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 900 grame      faina
  • 500 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Faina se cerne si se amesteca bine cu praful de copt, se imparte apoi in doua parti: 400g si 500g.Un pachet si jumatate de margarina, sau 375g se topeste la foc mic pana devine lichida se amesteca cu 400 g faina obtinand o coca moale nisipoasa.Se aduna in castron si se da deoparte.

2. Restul de margarina adica 175 g se topeste si se amesteca cu un pahar de sifon si 5oo g faina,formand un alt aluat. Se intinde o foaie din aluatul 2 peste care se pune primul se infasoara ca un sul se da la rece 30 minute.

3. Se intinde aluatul si se taie in doua.In tava unsa cu putina margarina se pune prima foaie se inteapa cu furculita,dupa care se intinde gemul si se presara nuca, se pune si cealalta deasupra,se da la foc potrivit cam 25-30 minute in functie de cuptor.rece se pudreaza si se taie. In functie de marimea tavii,se pot obtine doua portii de prajitura.


Retete similare