Purcelusi

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 200 grame      nuca
  • 6 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 11 linguri      zahar tos
  • 9 buc      oua
  • 6 linguri      faina
  • 200 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Mod preparare blat: se bat spuma 6 albusuri pana se intaresc, se adauga pe rand, in ploaie 6 linguri zahar si un plic zahar vanilat. Se bate spuma pane devine ca o bezea de tare. Se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca pana se omogenizeaza. Se amesteca faina cu sarea si praful de copt si se presara in ploaie cele 6 linguri de faina in compozitia de bezea. Se amesteca prin rasturnare, usor pana se omogenizeaza. Acest blat se toarna in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.

2. Mod preparare crema: se amesteca ouale intregi cu zaharul, zaharul vanilat pe foc mic intr-o cratita pana se formeaza o crema cu consistenta smantanii. Cand zaharul s-a topit si crema e gata se ia de pe foc si se pune cratita in apa rece pentru a se raci crema. Dupa ce s-a racit se adauga cacaoa si margarina Unirea si se amesteca bine pana se omogenizeaza.

3. Blatul se scoate din cuptor cand e copt, se lasa la racit si se taie dreptunghiuri. Aceste dreptunghiuri se tavalesc prin crema de cacao si apoi prin nuca macinata. Se pun la uscat pe o planseta.


Retete similare