Acest site utilizeaza Cookie-uri. Continuand navigarea iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora.Vezi detalii.
Sunt de acord
printeaza inchide fereastra
sigla sEcretulprajiturilor.ro
Salam de biscuiti cu miere

Salam de biscuiti cu miere

Postat de: Floricel Cristiana la 11 Mar 2011
Categorie: Prajituri simple
Tip: Alte prajituri
Timp preparare: min
Dificultate: medie
Punctaj total:  2 puncte

Ingrediente:

  • Cacao 3 linguri
  • Margarina Unirea Original 150 grame
  • Nuca 200 grame
Alte ingrediente: 300 g biscuiti cu miere, 200 g rahat, coaja de lamaie rasa, esenta de vanilie si rom, 2 linguri miere de albine

Mod de preparare

1. Se pun pe foc 4 linguri apa in care se adauga rahatul taiat bucatele. Dupa ce se raceste rahatul, se adauga cacaoa, miere de albine, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie si rom, precum si miezul de nuca, prajit putin in cuptor si taiat bucatele.
Se fierb impreuna pana cand se obtine o pasta moale, in care se incorporeaza margarina. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca putin.
2. Intre timp se rup biscuitii bucati cat mai mici, se pun intr-un castron mare si se toarna peste ei pasta preparata mai sus.
Se amesteca bine pentru ca toti biscuitii sa fie impregnati cu sosul de cacao si se toarna pe o folie de celofan, modelandu-se ca un baton de salam.
Se infasoara cat mai strans si se pune la rece in frigider pana a doua zi.
Se serveste taiat felii.

Micul secret al retetei

Prajitura este reusita daca biscuitii sunt tari si nu sfaramiciosi. Ei se inmoaie atat cat este nevoie in timpul prepararii.