postat de sink francisc

Prajitura saracului


Prajituri rapide Prajituri cu creme mica 30 min

- oua 1 buc
- margarina Unirea pentru creme 250 grame
- lapte 250 ml
- gem 5 linguri
- fructe Lamai
- faina 3 cana
- Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...) 10 ml
- cacao 5 linguri
- Bicarbonat de sodiu 1 lingurite
- ulei 250 ml
- zahar tos 1 cana

Mod de preparare

1. pentru blat :un ou frecat cu o cana de zahar o cana de lapte o juma de cana de ulei o lungura rasa de bicarbonat stins cu zeama de la o lamaie o jumate de borcanel de dulceata de oricefel doua cani si jumatate de faina aceasta compozitie batuta cu mixet, blender se toarna in tava unsa cu ulei si hartie de copt va creste de 4,5 cm.in cuptorul incins la 250 grade timp de 20 min .

2. crema;150 g de zahar,100g de cacao,10 linguri de apa se pun la foc pana se topeste zaharul 250 g margarina UNIREA pentru crema se bate spuma cu o esenta de rom se amesteca cu compozitia facuta pe aragaz si crema este gata

3. blatul se taie in doua o treime din crema se pune intre blaturi si restul se unge deasupra se poate orna cu fulgi de ciocolata, pofta buna !


Produse similare