Acest site utilizeaza Cookie-uri. Continuand navigarea iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora.Vezi detalii.
Sunt de acord
unirea clasic
unirea creme

Prajitura "Napoleon"

Retete de prajituri delicioase de la margarina Unirea: prajituri de sarbatoare, prajituri de post, prajituri rapide, prajituri simple
Boştiog Niculina Postat de: [ cofetar junior internaut ]
  • facebook
  • Google Plus
  • twitter
  • yahoo messenger
  • trimite unui prieten
  • print
Informatii
Categorie: Prajituri rapide
Tip: Prajituri cu creme
Timp preparare:
Dificultate: medie
Punctaj decembrie 2014: 0 puncte
Punctaj total: 13 puncte
[ voteaza reteta ]
Note vizitatori stea plinastea plinastea plinastea jumatatestea goala 3.7

Ingrediente reteta Prajitura "Napoleon"

  • Amidon8 linguri
  • Faina500 grame
  • Lapte1000 ml
  • Margarina Unirea Original250 grame
  • Margarina Unirea pentru creme500 grame
  • Oua2 buc
  • Unt100 grame
  • Zahar tos15 linguri
Alte ingrediente: 2 linguri smantana


Mod de preparare Prajitura "Napoleon"

1.
Prajitura "Napoleon" Se fac 2 foi. Prima: 2 linguri de smantana, 2 oua, amestecate cu 250 g faina.
A doua foaie: 1 pachet margarina amestecata cu 250 g faina. Se aseaza foaia cu margarina peste cea cu smantana. Se ruleaza apoi se impatureaste de la capete in trei. Se va taia in 3 parti egale. Fiecare bucata se va intinde si va fi o foaie, care se taia pe margini, se va coace pe spatele tavii aragazului la foc iute. Fasiile de pe margini se coc separat si se rascoc.
2.
Prajitura "Napoleon" Crema se face din: 1l lapte, 15 linguri de zahar, 8 linguri de amidon, 2 pachete de margarina si vanilie. Se fierbe laptele cu zaharul, amidonul se dizolva in lapte, apoi se adauga cele 2 pachete de margarina. Se poate si cu un pachet, dar iese mai gustoasa cu 2 pachete de margarina Unirea. Se amesteca pana se dizolva margarina si se incorporeaza in crema, dandu-i un aspect placut.
3.
Prajitura "Napoleon" Peste fiecare foaie se aseaza crema in mod egal. Peste ultimul strat de crema se presara bucati din fasiile rascoapte si sfaramate de foaie. Se obtine circa 3,5 Kg de prajitura sau 45-50 bucati de prajitura.

Micul secret al retetei Prajitura "Napoleon"

Aveti grija cum impaturiti foile! Nu folositi altfel de margarina, mie nu-mi iese dacat cu Unirea. Cred ca am cumparat sute de pachete, pentru ca eu cand fac prajituri, fac sa dau tuturor celor din jur, pentru ca se face usor. (cantitati industriale!!!)


Pentru a putea inregistra un comentariu pentru reteta Prajitura "Napoleon" trebuie sa te inregistrezi.


Click aici pentru inregistrare


Alte retete asemanatoare retetei Prajitura "Napoleon":

Categorii retete

Tipuri retete

Avem 2234 retete aprobate

posteaza o reteta


Vrei sa ne spui un secret? Scrie-ne reteta unei prajituri si trucul tau pentru reusita ei
posteaza o reteta

frigider


poza frigider Ai vrea sa pregatesti ceva dulce si bun cu ce ai prin casa, dar iti lipseste inspiratia?
descopera retetele