postat de Bo┼čtiog Niculina

Prajitura Napoleon


Prajituri rapide Prajituri cu creme mica 50 min

- amidon 8 linguri
- unt 100 grame
- zahar tos 15 linguri
- oua 2 buc
- lapte 1000 ml
- faina 500 grame
- margarina Unirea pentru creme 500 grame
- margarina Unirea Original 250 grame

Mod de preparare

1. Se fac 2 foi. Prima: 2 linguri de smantana, 2 oua, amestecate cu 250 g faina. A doua foaie: 1 pachet margarina amestecata cu 250 g faina. Se aseaza foaia cu margarina peste cea cu smantana. Se ruleaza apoi se impatureaste de la capete in trei. Se va taia in 3 parti egale. Fiecare bucata se va intinde si va fi o foaie, care se taia pe margini, se va coace pe spatele tavii aragazului la foc iute. Fasiile de pe margini se coc separat si se rascoc.

2. Crema se face din: 1l lapte, 15 linguri de zahar, 8 linguri de amidon, 2 pachete de margarina si vanilie. Se fierbe laptele cu zaharul, amidonul se dizolva in lapte, apoi se adauga cele 2 pachete de margarina. Se poate si cu un pachet, dar iese mai gustoasa cu 2 pachete de margarina Unirea. Se amesteca pana se dizolva margarina si se incorporeaza in crema, dandu-i un aspect placut.

3. Peste fiecare foaie se aseaza crema in mod egal. Peste ultimul strat de crema se presara bucati din fasiile rascoapte si sfaramate de foaie. Se obtine circa 3,5 Kg de prajitura sau 45-50 bucati de prajitura.


Produse similare