postat de Durican Oana

Prajitura "mai dulce decat dragostea"


Prajituri de Sarbatoare Prajituri cu creme mica 90 min

- Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...) 5 ml
- Frisca 350 ml
- ulei 2 linguri
- ciocolata 100 grame
- cacao 1 linguri
- praf de copt 1 lingurite
- zahar vanilat 1 pliculet
- zahar tos 150 grame
- oua 2 buc
- faina 2 linguri
- margarina Unirea pentru creme 100 grame

Mod de preparare

1. Albusurile se bat spuma cu 50 g de zahar si zaharul vanilat, apoi se adauga galbenusurile, uleiul si la urma faina amestecata cu praful de copt si cu cacaoa. Rezultat un aluat destul de subtire, ca o smantana, care se toarna cu usurinta in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit a cuptorul preincalzit, 25-30 minute la 180 de grade. faceti testul cu scobitoarea si scoateti tava lasand la racit in tava. Cand este rece, se scoate usor hartia de copt si se lasa blatul la loc in tava, intepandu-l din loc in loc cu varful unui cutit. Se manevreaza usor pentru ca blatul este foarte fin si se poate rupe.

2. Crema de ciocolata: se pune margarina Unirea pentru creme, cu ciocolata rupta bucatele pe foc mic la topit. Dupa ce amestecul este omogen, se da deoparte si se adauga esenta de rom apoi se incorporeaza crema Nutella. Cand se mai racoreste, se toarna cu lingura peste blat, inclusiv peste partile laterale. Se da la rece 30 de minute si se face crema de frisca din 300 ml de frisca batuta la care se incorporeaza zeama de la o jumatate de lamaie. Se intinde aceasta crema peste aceea de ciocolata si se da iarasi la rece.

3. Glazura de caramel se face astfel: se pune la topit 100 g zahar cu zeama de la o jumatate de lamaie pana cand amestecul incepe sa fiarba. Se adauga 50 ml frisca lichida si se lasa sa mai fiarba 4-5 minute fara sa amestecati topitura. Se da apoi deoparte amestecand pana se mai racoreste. Se toarna deasupra prajiturii si se da la rece pentru 2-3 ore dupa care se portioneaza in tava si se serveste.


Produse similare