Prajitura pistruiata

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate mica
Timp 60 min

Ingrediente

  • 30 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 100 grame      ciocolata
  • 1 pachet      praf de copt
  • 360 grame      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 300 ml      lapte
  • 5 linguri      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: se bat spuma 8 albusuri cu 200 g zahar. Se adauga 100 g nuca de cocos, 50 g seminte de mac, 5 linguri faina si un praf de copt. Aceasta compozitie se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit si se coace aprox. 20 minute la 180 de grade.

2. Dupa ce s-a racit, blatul se razuieste pentru a indeparta stratul cleios de deasupra. In timp ce se coace blatul se prepara crema. Crema: se amesteca 8 galbenusuri cu 160 g zahar si un plic de budinca de vanilie. Se adauga 300 ml lapte, se amesteca si se fierb la foc foarte mic pana se ingroasa. Dupa racire se freaca cu 200 g margarina. Se adauga esenta de migdale.

3. Blatul se stropeste usor cu putin sirop. Se pune crema peste blat. Peste crema se aseaza biscuiti Picnic, unul langa altul. Se acopera cu o glazura din 200 g ciocolata topita cu 5 linguri ulei pe baie de apa. Se taie prajitura printre randurile de biscuiti.


Retete similare