postat de DOBRESCU FLORENTINA

Prajitura pentru diabetici


Prajituri de Sarbatoare Prajituri cu creme mica 40 min

- praf de copt 0.5 pachet
- oua 6 buc
- margarina Unirea Original 250 grame
- faina 8 linguri
- zahar vanilat 4 pliculet

Mod de preparare

1. Blat: Se bat spuma, cu ajutorul mixerului reglat la viteza mare,galbenusurile cu 6 linguri zahar,zaharul vanilat .Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in compozitia de galbenusuri.Se amesteca faina cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia de mai sus.Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit timp de 25 minute. Cuptorul electric: aproximativ 160grade Celsius(preincalzit ): Cuptorul cu aer cald :150 grade Celsius (preincalzit ).Cuptoru cu gaze : treptele 2-3 (preincalzit).Blatul copt se lasa sa se raceasca in tava, apoi se desface usor hartia de copt si se taie in doua parti pe orizontala.

2. CREMA: Intr-un vas se mixeaza cu mixerul reglat la viteza mare ,aproximativ 3 minute ,3 plicuri Crema de prajituri cu gust de vanilie impreuna cu 750 ml Santal (rece, de la frigider )+9 linguri de zahar . Cu ajutorul unui mixer se bate spuma 250 gr margarina Unirea Original impreuna cu 6 linguri de zahar +2 plicuri zahar vanilat si apoi se adauga treptat (lingura cu lingura) crema de vanilie amestecand continuu. 1 plic praf de frisca lighit se prepara conform instructiunilor de pe ambalj,la final se adauga un plic intaritor frisca.

3. Asamblarea Prima foaie de blat ,se stropeste cu Santal de portocale, se asaza un strat de rondele de banane, se pune jumatate din crema, se asaza a-II-a foaie de blat , se stropeste si se asaza un strat de banane,restul de crema. Se rade ciocolata deasupra, se orneaza cu frisca si se da prajitura la rece pentru 3-4 ore.


Produse similare