postat de Placinte Mariana Mirela

Prajitura Mirela


Prajituri rapide Alte prajituri mica min

- praf de copt 1 pachet
- oua 5 buc
- margarina Unirea Original 250 grame
- lapte 400 ml
- fructe Lamai
- faina 2 cana
- cacao 7 linguri
- zahar pudra 1/2 cana
- zahar tos 2 cana

Mod de preparare

1. Pentru blat: 20 de linguri de lapte (200 ml), un praf de copt, 5 oua, 2 cani zahar, 2 cani faina,3 linguri cacao. Se bat albusurile spuma, se adauga 2 cani de zahar, cacao, galbenusurile, laptele, praful de copt stins si faina. Se pune in tava tapetata si unsa se baga la cuptor cam 30-40 de minute.

2. Siropul: o cana de lapte, 1/2 zahar, 1 pchet margarina Unirea, 3-4 linguri cacao, o sticluta esenta de rom. Se clocoteste si in momentul in care scoatem prajitura din cuptor punem siropul clocotit. Cand se raceste se face o crema dr oetker la rece. Se orneaza cu frisca, se tine o noapte la friger si se serveste a doua zi.

3.


Produse similare