Prajitura Mirela

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 1/2 cana      zahar pudra
  • Lamai      fructe
  • 7 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 cana      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 400 ml      lapte
  • 2 cana      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru blat: 20 de linguri de lapte (200 ml), un praf de copt, 5 oua, 2 cani zahar, 2 cani faina,3 linguri cacao. Se bat albusurile spuma, se adauga 2 cani de zahar, cacao, galbenusurile, laptele, praful de copt stins si faina. Se pune in tava tapetata si unsa se baga la cuptor cam 30-40 de minute.

2. Siropul: o cana de lapte, 1/2 zahar, 1 pchet margarina Unirea, 3-4 linguri cacao, o sticluta esenta de rom. Se clocoteste si in momentul in care scoatem prajitura din cuptor punem siropul clocotit.

3. Cand se raceste se face o crema dr oetker la rece. Se orneaza cu frisca, se tine o noapte la friger si se serveste a doua zi.


Retete similare