Prajitura Mihaela

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 3 linguri      cacao
  • 4 pliculet      zahar vanilat
  • 250 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 150 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. 15 linguri de apa, 250 g zahar, 3 linguri cacao se amesteca bine si se pun intr-o cratita la foc. Dupa ce s-a topit zaharul se adauga margarina si se mesteca pana se topeste, apoi se da la racit. Dupa racire se adauga galbenusurile pe rand, faina si amoniacul stins in putin lapte. La final albusurile batute spuma. Se pune compozitia intr-o tava intinsa tapetata cu unt si faina si se da la cuptor 25-30 min la 150 grade C. Dupa ce s-a copt se poate rasturna pe un platou.

2. Se orneaza cu crema de vanilie, si un strat de frisca. Pentru aspect radeti putina ciocolata pe deasupra! Crema de vanilie: 500 ml lapte, 4-5 linguri de faina, 250 g zahar si 2-3 pliculete de zahar vanilinat se pun intr-o cratita pe foc si se amesteca continuu pana se ingroasa.

3. Crema astfel obtinuta se da la rece, apoi se adauga 1 pachet unt si coaja rasa de la 1 lamaie.


Retete similare