postat de Experta Unirea

Prajitura Mihaela


Prajituri de Sarbatoare Prajituri cu creme mica 60 min

- cacao 3 linguri
- zahar vanilat 4 pliculet
- zahar tos 250 grame
- oua 5 buc
- lapte 500 ml
- faina 150 grame
- margarina Unirea Original 250 grame

Mod de preparare

1. 15 linguri de apa, 250g zahar, 3 linguri cacao amestecati bine si se pun intr-o cratita la foc. Dupa ce s-a topit zaharul adaugati margarina si mestecati pana se topeste, apoi dati la racit. Dupa racire adaugati galbenusurile pe rand, faina si amoniacul stins in putin lapte. La final albusurile batute spuma.

2. Puneti compozitia intr-o tava intinsa tapetata cu unt si faina si dati la cuptor 25-30 min la 150gade C. Dupa ce s-a copt puteti rasturna pe un platou. Ornati cu crema de vanilie, si un strat de frisca. Pentru aspect radeti putina ciocolata pe deasupra!

3. Crema de vanilie:Puneti 500ml lapte, 4-5 linguri de faina, 250g zahar si 2-3 pliculete de zahar vanilinat intr-o cratita pe foc si amestecati continuu pana se ingroasa. Crema astfel obtinuta o dati la rece, apoi adaugati 1 pachet unt si coaja rasa de la 1 lamaie.


Produse similare