Prajitura de post cu crema de ness

Categorie Prajituri de Post
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 75 min

Ingrediente

  • 5 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 4 linguri      gem
  • 1 ceasca      ulei
  • 1 lingurite      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 1 cana      zahar tos
  • 2 cana      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blatul: se amesteca 1 cana de zahar cu 2 cani de faina, 1 cana de apa, o ceasca de ulei, 4 linguri de gem acrisor, de caise, de preferinta, o lingurita de praf de copt, esenta de rom, 2 linguri de stafide. Rezulta o compozitie moale care se pune la cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute la foc potrivit, intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie de copt.

2. Crema: margarina Unirea pentru creme sa fie la temperatura camerei. Se mixeaza cu mierea apoi se incorporeaza cate putin nessul dizolvat in foarte putina apa calda, amestecand cu o lingura in aceeasi directie, ca la maioneza. La urma puteti adauga putina esenta de rom, optional.

3. Dupa ce blatul s-a racit, se indeparteaza hartia si se lasa in tava, apoi se acopera cu crema de ness si pe deasupra se lasa ca atare sau se glazureaza cu un plic de glazura caramel din comert, respectand indicatiile de pe plic.


Retete similare