postat de Durican Oana

Prajitura de post cu crema de ness


Prajituri de Post Prajituri cu creme mica 75 min

- Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...) 5 ml
- gem 4 linguri
- ulei 1 ceasca
- praf de copt 1 lingurite
- zahar vanilat 1 pliculet
- zahar tos 1 cana
- faina 2 cana
- margarina Unirea pentru creme 250 grame

Mod de preparare

1. Blatul: se amesteca 1 cana de zahar cu 2 cani de faina, 1 cana de apa, o ceasca de ulei, 4 linguri de gem acrisor, de caise, de preferinta, o lingurita de praf de copt, esenta de rom, 2 linguri de stafide. Rezulta o compozitie moale care se pune la cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute la foc potrivit, intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie de copt.

2. Crema: margarina Unirea pentru creme sa fie la temperatura camerei. Se mixeaza cu mierea apoi se incorporeaza cate putin nessul dizolvat in foarte putina apa calda, amestecand cu o lingura in aceeasi directie, ca la maioneza. La urma puteti adauga putina esenta de rom, optional.

3. Dupa ce blatul s-a racit, se indeparteaza hartia si se lasa in tava, apoi se acopera cu crema de ness si pe deasupra se lasa ca atare sau se glazureaza cu un plic de glazura caramel din comert, respectand indicatiile de pe plic.


Produse similare