postat de Stezar Viorica

Prajitura cu rulouri


Prajituri de Sarbatoare Prajituri cu creme mica min

- zahar tos 490 grame
- oua 16
- margarina Unirea pentru creme 250 grame
- fructe Lamai
- faina 200 grame
- cacao 8 grame

Mod de preparare

1. Se fac doua blaturi: Blatul maro se face din: 6 albusuri batute spuma tare, se adauga pe rand 6 linguri cu zahar, batandu-se bine dupa fiecare lingura pusa, se adauga 6 galbenusuri si apoi 4 linguri faina si 2 linguri cacao. Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si se coace. Blatul balben se face din: 6 albusuri se bat spuma tare, se adauga pe rand 6 linguri de zahar, batandu-se bine dupa fiecare, se adauga pe rand 6 galbenusuri, coaja de lamaie rasa si 6 linguri de faina. Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si se coace.

2. Dupa racire, blatul maro se taie in 2 parti orizontale, iar blatul galben in doua jumatati orizontale iar apoi in patrate cu latura de aproximativ 10 cm. Patratere se ung cu dulceata acrisoara (caise sau coacaze) si se ruleaza formandu-se niste mini rulade.

3. 4 oua intregi se freaca cu o cana de zahar si se pune pe aburi amestecandu-se mereu pana se ingroasa. Se ia de-o parte si se lasa sa se raceasca. 250 gr margarina Unirea-creme se freaca spuma cu 100 gr zahar pudra, apoi se amesteca cu compozitia fiarta pe aburi si racita si se adauga o fiola esenta de vanilie. Peste prima jumatate din blatul maro se aseaza jumatate din creme apoi miniruladele se aseaza in diagonala incepand dintr-un colt iar peste aceste se intinde restul de crema si a doua jumatate de blat maro. Deasupra se glazureaza cu ciocolata topita amestecata cu o lingura ulei vegetal pentru a avea luciu si se orneaza cu diferite bomboane.


Produse similare