Prajitura cu rahat si nuca

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 1 cana      nuca
  • 3 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 2 cana      zahar tos
  • 7 buc      oua
  • 270 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru pandispan: se bat cele 7 albusuri spuma cu un praf de sare, se adauga o cana de zahar si un pliculet de zahar vanilat si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga o lingurita esenta de vanilie, rahatul taiat cubulete mici, nucile maruntite si la final o cana de faina si un pliculet praf de copt. Se amesteca usor pana la incorporarea tuturor ingredientelor, se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor la foc potrivit aproximativ 40-45 minute. Se scoate si se lasa la racit.

2. Pentru crema: se bat cele 7 galbenusuri cu un praf de sare pana se face ca o crema, se adauga o cana de zahar si un pliculet de zahar vanilat, margarina taiata cubulete, o lingura esenta de rom, o lingura faina si cele 3 linguri cacao, se amesteca bine pana la omogenizare. Se da un pic pe foc pana se ingroasa bine si apoi se lasa la racit.

3. Se aseaza o foaie de napolitana pe un platou, se intinde jumatate din cantitatea de crema, urmeaza apoi pandispanul cu rahat si nuci, restul de crema si deasupra a doua foaie de napolitana. Se apasa foarte bine, se pudreaza cu zahar pudra optional si se baga la rece. De preferat a se servi a doua zi, pentru ca este mult mai gustoasa.


Retete similare