Acest site utilizeaza Cookie-uri. Continuand navigarea iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora.Vezi detalii.
Sunt de acord
unirea clasic
unirea creme

Prajitura cu rahat si nuca

Retete de prajituri delicioase de la margarina Unirea: prajituri de sarbatoare, prajituri de post, prajituri rapide, prajituri simple
Nitoi Diana Florina Postat de: [ cofetar junior internaut ]
  • facebook
  • Google Plus
  • twitter
  • yahoo messenger
  • trimite unui prieten
  • print
prin posta redactiei
Informatii
Categorie: Prajituri de Sarbatoare
Tip: Prajituri cu creme
Timp preparare:
Dificultate: medie
Punctaj octombrie 2014: 0 puncte
Punctaj total: 0 puncte
[ voteaza reteta ]
Note vizitatori stea goalastea goalastea goalastea goalastea goala 0

Ingrediente reteta Prajitura cu rahat si nuca

  • Cacao3 linguri
  • Faina270 grame
  • Margarina Unirea Original250 grame
  • Nuca1 cana
  • Oua7 buc
  • Praf de copt1 pachet
  • Zahar tos2 cana
  • Zahar vanilat2 pliculet
Alte ingrediente: 2 foi napolitana, , pentru pandispan: 7 albusuri, o cana zahar, 1 pliculet zahar vanilat, o cana de rahat taiat cubulete mici, o cana nuca maruntita, o cana faina, 1 pliculet praf de copt, o lingurita esenta de vanilie, pentru crema: 7 albusuri, o cana de zahar, 1 plic zahar vanilat, o lingura faina, 250 g margarina unirea, o lingura esenta de rom, 3 linguri cacao


Mod de preparare Prajitura cu rahat si nuca

1.
Pentru pandispan: se bat cele 7 albusuri spuma cu un praf de sare, se adauga o cana de zahar si un pliculet de zahar vanilat si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga o lingurita esenta de vanilie, rahatul taiat cubulete mici, nucile maruntite si la final o cana de faina si un pliculet praf de copt.
Se amesteca usor pana la incorporarea tuturor ingredientelor, se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor la foc potrivit aproximativ 40-45 minute.
Se scoate si se lasa la racit.
2.
Pentru crema: se bat cele 7 galbenusuri cu un praf de sare pana se face ca o crema, se adauga o cana de zahar si un pliculet de zahar vanilat, margarina taiata cubulete, o lingura esenta de rom, o lingura faina si cele 3 linguri cacao, se amesteca bine pana la omogenizare.
Se da un pic pe foc pana se ingroasa bine si apoi se lasa la racit.
3.
Se aseaza o foaie de napolitana pe un platou, se intinde jumatate din cantitatea de crema, urmeaza apoi pandispanul cu rahat si nuci, restul de crema si deasupra a doua foaie de napolitana. Se apasa foarte bine, se pudreaza cu zahar pudra optional si se baga la rece.
De preferat a se servi a doua zi, pentru ca este mult mai gustoasa.


Pentru a putea inregistra un comentariu pentru reteta Prajitura cu rahat si nuca trebuie sa te inregistrezi.


Click aici pentru inregistrare


Alte retete asemanatoare retetei Prajitura cu rahat si nuca:

Categorii retete

Tipuri retete

Avem 2234 retete aprobate

posteaza o reteta


Vrei sa ne spui un secret? Scrie-ne reteta unei prajituri si trucul tau pentru reusita ei
posteaza o reteta

frigider


poza frigider Ai vrea sa pregatesti ceva dulce si bun cu ce ai prin casa, dar iti lipseste inspiratia?
descopera retetele