Prajitura cu crema de ness si frisca

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 350 grame      zahar pudra
  • 300 ml      Frisca
  • 100 grame      ciocolata
  • 300 grame      zahar tos
  • 9 buc      oua
  • 1 cana      faina
  • 500 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Treptat se adauga si galbenusurile(se opresc 2 galbenusuri pentru crema), unul cate unul, apoi zaharul se incorporeaza, si se adauga faina in ploaie. Se pregateste o tava, se tapeteaza cu hartie de copt se unge cu putina margarina si se toarna blatul si se da la cuptor la 180 gr pentru 10-15minute. Se scoate se se da la rece.

2. Crema Margarina se pune intr-un vas si se topeste ca cuptorul cu microunde 1minut, apoi se amesteca cu zaharul pudra, cu cele doua galbenusuri si cu ness-ul. O lasam putin sa se ingroase, apoi turnam jumatate peste blatul rece, o intindem uniform. Biscuitii ii inmuiem in putina apa si-i asezam pe toata suprafata cremei, apoi turnam restul de crema. Lasam sa se intareasca bine crema (pe blat).

3. Intre timp batem bine frisca, sa fie spuma tare si radem ciocolata. Turnam si uniformizam frisca peste prajitura si orman cu ciocolata rasa. Pofta buna!


Retete similare