postat de Roman Mihaela

Prajitura cu crema de margarina Unirea


Prajituri de Sarbatoare Prajituri cu creme mica min

- ulei 8 linguri
- oua 8 buc
- margarina Unirea pentru creme 250 grame
- lapte 1000 ml
- fructe Lamai
- faina 500 grame
- cacao 3 linguri
- zahar pudra 125 grame
- zahar tos 500 grame

Mod de preparare

1. Faci siropul din zahar intr-o cratita pusa pe foc cu apa (dupa ce pui zaharul apa o pui pe marginea cratitei) si lasi sa fiarba ca un sirop. Separam ouale, batem albusurile spuma tare apoi adaugam siropul fierbinte, galbenusurile pe rand, uleiul (cate o lingurita), faina (pe rand, usor). Se baga la cuptor. Dupa 15 minute se intoarne tava si se mai lasa un pic. Dupa ce s-a racit se taie blatul in doua si se pune crema.

2. Dupa preferinte, avem 4 creme: Crema I - Crema de branza 1/2 kg branza dulce, zahar vanilat, 125 g zahar pudra, sare, esenta de portocale (rom sau vanilie), 250 g margarina Unirea la temperatura camerei. Din toate acestea se face o crema. Crema II - Crema de lamaie Se pun intr-un ceaun la topit un pachet margarina Unirea pentru creme, apoi se adauga repede 8 linguri faina (cu varf) si se amesteca cu lingura de lemn. Apoi se adauga 1 L lapte fiert care este fierbinte si se pune pe rand in ceaun cu polonicul. Apoi se adauga o cana si jumatate de zahar si se lasa sa fiarba crema pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit un pci crema se adauga zaharul vanilat si zeama de la o lamaie. Crema III - Crema de ciocolata Se prepara exact la fel cu cea de lamaie cu exceptia faptului ca zaharul vanilat este inlocuit cu esenta de rom si lamaia inlocuita cu 3 linguri de cacao si un pic de ciocolata topita. Crema IV - Crema de cafea (ness) Un pachet de margarina unirea pentru creme (la temperatura camerei) se freaca bine cu o cana de zahar pudra apoi se adauga un castron de nuci prajite si zdrobite bine si 5 pliculete de ness freacate cu 2 linguri de apa.

3. Dupa ce crema dorita a fost pusa intre cele doua blaturi se pudreaza prajitura cu zahar vanilat si se acopera cu folie.


Produse similare