Prajitura cu biscuiti si crema de ciocolata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 200 grame      gem
  • 50 grame      unt
  • 80 grame      cacao
  • jumatate de pachet      praf de copt
  • 350 grame      zahar tos
  • 6      oua
  • 350 ml      lapte
  • 120 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. 6 oua, 120 gr zahar, 120 gr faina, 1/2 plic praf de copt → din aceasta compozitie se face un pandispan cu albusurile batute spuma si se coace in tava mare tapetata cu hartie de copt.

2. Jumatate kg biscuiti se piseaza prin masina de tocat, apoi se amesteca cu 350 ml lapte, 200 gr gem, 250 g Unirea Original si 150 gr zahar. Aceasta crema se toarna peste pandispan si se netezeste bine, iar pe deasupra se pune o glazura de ciocolata

3. Glazura de ciocolata sa prepara astfel: 80gr cacao, 60 ml apa, 80 gr zahar, 50 gr unt, toate aceste ingrendiente se pun intr-un ibric la foc mic pana cand cand capata o consintenta ca a unei ciocolate topite. Aceasta crema se toarna peste crema de biscuiti. Deasupra se poate orna cu ciocolata alba rasa.


Retete similare