postat de Chiriac Raluca Marina

Prajitura cu biscuiti si crema de ciocolata


Prajituri de Sarbatoare Prajituri cu creme mica 60 min

- margarina Unirea Original 250 grame
- lapte 350 ml
- gem 200 grame
- faina 120 grame
- cacao 80 grame
- oua 6
- praf de copt jumatate de pachet
- unt 50 grame
- zahar tos 350 grame

Mod de preparare

1. 6 oua, 120 gr zahar, 120 gr faina, 1/2 plic praf de copt → din aceasta compozitie se face un pandispan cu albusurile batute spuma si se coace in tava mare tapetata cu hartie de copt.

2. Jumatate kg biscuiti se piseaza prin masina de tocat, apoi se amesteca cu 350 ml lapte, 200 gr gem, 250 g Unirea Original si 150 gr zahar. Aceasta crema se toarna peste pandispan si se netezeste bine,iar pe deasupra se pune o glazura de ciocolata

3. Glazura de ciocolata sa prepara astfel: 80gr cacao, 60 ml apa, 80 gr zahar, 50 gr unt, toate aceste ingrendiente se pun intr-un ibric la foc mic pana cand cand capata o consintenta ca a unei ciocolate topite. Aceasta crema se toarna peste crema de biscuiti. Deasupra se poate orna cu ciocolata alba rasa.


Produse similare