Prajitura cu albus si nuca

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 100 grame      zahar pudra
  • 60 grame      nuca
  • 1 pachet      praf de copt
  • 250 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 420 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se freaca margarina 250 g cu faina cernuta 400 g, dupa care se adauga restul ingredientelor. Coca se infasoara intr-o folie si se lasa la rece o ora, dupa care se imparte in 3. 4 albusuri de ou se bat cu 150 g zahar tos si putina sare si se imparte compozitia in 3.

2. Fiecare foaie se intinde separat, prima foaie se intinde, se aseaza pe dosul unei tavi de cca 25*35 cm unsa cu margarina. Se intinde peste ea 1/4 din albusul de ou batut spuma si se presara pestea ea cca 60 g nuca taiata in bucati mai mari. Se coace la foc potrivit.

3. La fel se procedeaza si cu celelalte foi. Foile se umplu cu urmatoarea crema: un plic de budinca, o lingura de faina, 100 g zahar, se fierbe in jumatate litru lapte. Dupa ce s-a racit adaug 250 g margarina Unirea pentru Creme care a fost omogenizata cu 100 g zahar pudra. Crema se pune intre foi. Se taie ziua urmatoare.


Retete similare