postat de Kiss Cornelia

Prajitura cu albus si nuca


Prajituri de Sarbatoare Prajituri cu creme mica min

- zahar pudra 100 grame
- nuca 60 grame
- praf de copt 1 pachet
- zahar tos 250 grame
- oua 4 buc
- lapte 500 ml
- faina 420 grame
- margarina Unirea pentru creme 250 grame
- margarina Unirea Original 250 grame

Mod de preparare

1. Se freaca margarina 250 g cu faina cernuta 400 g, dupa care se adauga restul ingredientelor. Coca se infasoara intr-o folie si se lasa la rece o ora, dupa care se imparte in 3. 4 albusuri de ou se bat cu 150 g zahar tos si putina sare si se imparte compozitia in 3.

2. Fiecare foaie se intinde separat, prima foaie se intinde, se aseaza pe dosul unei tavi de cca 25*35 cm unsa cu margarina. Se intinde peste ea 1/4 din albusul de ou batut spuma si se presara pestea ea cca 60 g nuca taiata in bucati mai mari. Se coace la foc potrivit.

3. La fel se procedeaza si cu celelalte foi. Foile se umplu cu urmatoarea crema: un plic de budinca, o lingura de faina, 100 g zahar, se fierbe in jumatate litru lapte. Dupa ce s-a racit adaug 250 g margarina Unirea pentru Creme care a fost omogenizata cu 100 g zahar pudra. Crema se pune intre foi. Se taie ziua urmatoare.


Produse similare