Prajitura Camelia

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate mica
Timp min

Ingrediente

  • 7 grame      zahar pudra
  • 300 grame      nuca
  • 2 linguri      ulei
  • 1 pachet      praf de copt
  • 150 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 100 ml      lapte
  • 3 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blat: 5 oua, 150 g zahar, 150 nuca macinata, 3 linguri faina, 1 pachet praf de copt, 200 g ciocolata alba, 2 linguri ulei. Tehnica de preparare a blatului: Se bat 5 albusuri spuma impreuna cu zaharul adaugat treptat. Se adauga nuca macinata apoi faina cu praful de copt. Se pune la copt 30-35 de minute dupa ce s-a facut se topeste 200 g ciocolata alba si se pune peste blatul cald.

2. Crema: 7 linguri zahar pudra, 50-100 ml apa, 2 linguri faina, 100 ml lapte, 250 g margarina Unirea pentru creme, esenta de rom, 150 g nuca taiat marunt si prajita. 7 linguri de zahar se caramelizeaza, se sting cu 50 ml apa. Se parat se fierb 2 linguri de faina cu 100 ml lapte. Aceasta dresatura se amesteca cu zaharul ars, topit bine, facut ca o pasta. Pachetul de pargarina se amesteca cu aceasta compozitie si cu nuca prajita.

3. Crema se pune peste ciocolata alba, apoi se pune glazura de ciocolata neagra.


Retete similare