postat de Cernea Daniela Maria

Prajitura Camelia


Prajituri simple Prajituri cu creme mica min

- ulei 2 linguri
- praf de copt 1 pachet
- oua 5 buc
- nuca 300 grame
- margarina Unirea pentru creme 250 grame
- lapte 100 ml
- faina 3 linguri
- zahar pudra 7 grame
- zahar tos 150 grame

Mod de preparare

1. Blat: 5 oua, 150 g zahar, 150 nuca macinata, 3 linguri faina, 1 pachet praf de copt, 200 g ciocolata alba, 2 linguri ulei. Tehnica de preparare a blatului: Se bat 5 albusuri spuma impreuna cu zaharul adaugat treptat. Se adauga nuca macinata apoi faina cu praful de copt. Se pune la copt 30-35 de minute dupa ce s-a facut se topeste 200 g ciocolata alba si se pune peste blatul cald.

2. Crema: 7 linguri zahar pudra, 50-100 ml apa, 2 linguri faina, 100 ml lapte, 250 g margarina Unirea pentru creme, esenta de rom, 150 g nuca taiat marunt si prajita. 7 linguri de zahar se caramelizeaza, se sting cu 50 ml apa. Se parat se fierb 2 linguri de faina cu 100 ml lapte. Aceasta dresatura se amesteca cu zaharul ars, topit bine, facut ca o pasta. Pachetul de pargarina se amesteca cu aceasta compozitie si cu nuca prajita.

3. Crema se pune peste ciocolata alba, apoi se pune glazura de ciocolata neagra.


Produse similare