Prajitura Arlekin

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 150 grame      zahar pudra
  • 450 grame      gem
  • 100 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 10 ml      ulei
  • 50 grame      ciocolata
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 7 buc      oua
  • 2 linguri      lapte
  • 700 grame      faina
  • 300 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foile: Margarina Unirea Original se freaca spuma cu 150 gr zahar pudra,se adauga oul intreg,doua linguri de lapte,2 linguri smantana,praful de copt dizolvat in zeama de la o lamaie,coaja rasa si faina cernuta in ploaie ,se framanta bine, pana cand coca nu se mai lipeste de mana .Se imparte in doua parti. Se presara faina pe masa, se intinde fiecare foaie bine, se ruleaza pe sucitor, se asaza in tava unsa si tapetata cu faina. Se unge prima foaie cu un strat suptire de gem de caise, bine scazut, se asterne a-II-a foaie, se inteapa cu furculita si se introduce tava in cuptorul preincalzit timp de 25 minute. Cuptorul electric: aproximativ 160 grade Celsius (preincalzit); Cuptorul cu aer cald 150 grade celsius (preincalzit ); Cuptorul cu gaze treptele 2-3 (preincalzit).

2. Glazura: Cu ajutorul unui mixer reglat la viteza mare se freaca spuma 6 galbenusuri cu 12 linguri de zahar pudra si un pachet de zahar vanilat. Jeleurile colorate, ciocolata amaruie si nucile se taie marunt. Cand este prajitura coapta se scoate din cuptor, se intinde imediat glazura cu o paleta si se presara pe rand: nucile, ciocolata, stafidele si jeleurile colorate, se preseaza usor, se da la rece si se taie a-II-a zi.

3. Glazura de galbenus se freaca spuma pana cand se coace prajitura pentru a nu se intari, inainte de a se intinde pe prajitura. Garnitura (nucile, ciocolata si jeleurile) trebuie pregatita dinainte de a face coca. Eu am folosit 250 gr margarina Unirea pentru creme, deoarece n-am gasit Unirea Original, va pot spune ca foile mi-au iesit la fel de bune ca atunci cand foloseam Unirea Original, concluzia este ca niciodata nu dai gres folosind la prajituri margarina Unirea.


Retete similare