Prajitura

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 250 grame      nuca
  • 3 pliculet      zahar vanilat
  • 450 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 2 linguri      lapte
  • 2 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 6 albusuri, 250 g zahar, 250 g nuca, 2 linguri faina. Crema: 6 galbenusuri, 200 g zahar, 3 plicuri vanilie, 2 linguri lapte, un pachet de margarina Unirea.

2. Se bat albusurile bine pana se intaresc, sa nu cada de pe tel si se adauga zaharul putin cate putin batandu-se incontinuu pana se intaresc. Se adauga faina si nuca care a fost prajita si taiata marunt si se amesteca pana cand se incorporeaza bine. Se ia tava, se unge cu ulei, se pune hartie pergament, se unge cu margarina Unirea, apoi se tapeteaza cu faina. Se toarna jumatate din compozitie si se introduce in cuptorul bine incins, dupa care se reduce temperatura. Nu se deschide cuptorul pana cand se intarescte si prinde o culoare rumena. La fel se procedeaza cu cea de-a doua foaie.

3. Crema: Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu zaharul, vanilia si laptele si se pun pe baie de abur pana cand se ingroasa ca o smantana.Se lasa la racit, apoi se adauga putin cate putin peste margarina care a fost frecata cu mixerul. Se mixeaza pana crema devine omogena. Se aseaza prima foaie de blat, se pune crema, apoi cea de-a doua foaie si se pudreaza cu zahar farin. Se tine cateva ore la frigider pana se intareste crema, pentru a putea fi taiata.


Retete similare