Prajitura Alexandrina

Categorie Prajituri de Post
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • Lamai      fructe
  • 1 pachet      praf de copt
  • 700 grame      zahar tos
  • 120 grame      gris
  • 700 grame      faina

Mod de preparare

1. Se pregateste compozitia pentru 3 foi astfel: se topeste 250g zahar pe foc mic pana se caramelizeaza, se stinge cu 250ml apa si se lasa sa se raceasca. Apoi se adauga 250ml margarina Unirea, 700g faina si 1 praf de copt, un praf de sare si se amesteca bine aluatul. Se imparte in 3 cantitatea, se intinde pe spatele tavii si se coace fiecare foaie cate 10-15 minute.

2. In timpul coacerii foilor se fac cremele. Crema 1: se cura 1,5kg de mere de coaja si se da pe razotoarea mare, se calesc 5 minute la foc potrivit. Se adauga 250g zahar si 50ml margarina si se mai lasa 15 minute pe foc. Se poate adauga si praf de scortisoara. Se lasa la racit.

3. Crema 2: Se pune pe foc 700ml apa cu 200g zahar si cand da in clocot se pun 120 g gris in ploaie si se lasa pe foc pana se ingroasa. Cat timp se raceste grisul se freaca 250ml margarina Experta lichida cu coaja de rasa de lamaie si la sfarsit se adauga si compozita racita cu gris. Se aseaza o foaie pe care se pune a doua crema facuta, apoi inca o foaie si se pune prima crema, dupa care se pune ultima foaie. Se lasa peste noapte la rece pentru a se fragezi iar a doua zi se toarna deasupra glazura facuta din 2 plicuri glazura din comert de lamaie si apa, conform instructiunilor de pe plic. Se taie cuburi si se serveste rece.


Retete similare