postat de Caraman Elena

Placinta cu branza cu foi de casa


Prajituri simple Placinte mica 60 min

- Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...) 5 ml
- fructe Lamai
- ulei 200 ml
- zahar vanilat 20 grame
- zahar tos 200 grame
- oua 5 buc
- faina 400 grame
- margarina Unirea Original 100 grame

Mod de preparare

1. Se amesteca apa minerala, uleiul si sarea cu faina cat cuprinde pana se obtine un aluat potrivit de tare. Acesta se imparte in doua parti egale; fiecare parte este intinsa cu sucitorul intr-o foaie de cca 0.5cm grosime. Cu jumatate din margarina la temperatura camerei se unge cu mana pe toata suprafata foii, din care se face apoi un sul.

2. Acesta se apuca de la un capat si se ruleaza ca un melc; in acelasi fel se procedeaza cu a doua jumatate de aluat. Se lasa cei doi "melci" la frigider cca 30 min, amestecand intre timp branza cu ouale, stafidele, zaharul si coaja de lamaie. Din primul melc se intinde o foaie care se aseaza in tava. Se toarna umplutura peste care se pune si a foua foaie.

3. Se portioneaza cruda si se coace in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cca 30 min. Se pudreaza calda cu zahar pudra si se serveste fierbinte sau rece.


Produse similare