Acest site utilizeaza Cookie-uri. Continuand navigarea iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora.Vezi detalii.
Sunt de acord
unirea clasic
unirea creme

Placinta cu branza cu foi de casa

Retete de prajituri delicioase de la margarina Unirea: prajituri de sarbatoare, prajituri de post, prajituri rapide, prajituri simple
Caraman Elena Postat de: [ cofetar senior ]
  • facebook
  • Google Plus
  • twitter
  • yahoo messenger
  • trimite unui prieten
  • print
Informatii
Categorie: Prajituri simple
Tip: Placinte
Timp preparare:
Dificultate: medie
Punctaj august 2014: 0 puncte
Punctaj total: 70 puncte
[ voteaza reteta ]
Note vizitatori stea plinastea plinastea plinastea plinastea goala 3.9

Ingrediente reteta Placinta cu branza cu foi de casa

  • Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)5 ml
  • Faina400 grame
  • FructeLamai
  • Margarina Unirea Original100 grame
  • Oua5 buc
  • Ulei200 ml
  • Zahar tos200 grame
  • Zahar vanilat20 grame
Alte ingrediente: 250 ml apa minerala, 1 lingurita de sare, 700 g. branza de vaci, 100 grame branza telemea (optional), 100 g. stafide inmuiate in rom, coaja rasa de la o lamaie.


Mod de preparare Placinta cu branza cu foi de casa

1.
Placinta cu branza cu foi de casa Se amesteca apa minerala, uleiul si sarea cu faina cat cuprinde pana se obtine un aluat potrivit de tare. Acesta se imparte in doua parti egale; fiecare parte este intinsa cu sucitorul intr-o foaie de cca 0.5cm grosime. Cu jumatate din margarina la temperatura camerei se unge cu mana pe toata suprafata foii, din care se face apoi un sul.
2.
Placinta cu branza cu foi de casa Acesta se apuca de la un capat si se ruleaza ca un melc; in acelasi fel se procedeaza cu a doua jumatate de aluat. Se lasa cei doi "melci" la frigider cca 30 min, amestecand intre timp branza cu ouale, stafidele, zaharul si coaja de lamaie. Din primul melc se intinde o foaie care se aseaza in tava. Se toarna umplutura peste care se pune si a foua foaie.
3.
Placinta cu branza cu foi de casa Se portioneaza cruda si se coace in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cca 30 min. Se pudreaza calda cu zahar pudra si se serveste fierbinte sau rece.

Micul secret al retetei Placinta cu branza cu foi de casa

Cand se ruleaza sulul de aluat pentru a forma "melcul", acesta trebuie intins mereu, rezultand astfel foi cat mai subtiri.


Pentru a putea inregistra un comentariu pentru reteta Placinta cu branza cu foi de casa trebuie sa te inregistrezi.


Click aici pentru inregistrare


Alte retete asemanatoare retetei Placinta cu branza cu foi de casa:

Categorii retete

Tipuri retete

Avem 2234 retete aprobate

posteaza o reteta


Vrei sa ne spui un secret? Scrie-ne reteta unei prajituri si trucul tau pentru reusita ei
posteaza o reteta

frigider


poza frigider Ai vrea sa pregatesti ceva dulce si bun cu ce ai prin casa, dar iti lipseste inspiratia?
descopera retetele