Placinta cu branza cu foi de casa

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Placinte
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 5 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • Lamai      fructe
  • 200 ml      ulei
  • 20 grame      zahar vanilat
  • 200 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 400 grame      faina
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se amesteca apa minerala, uleiul si sarea cu faina cat cuprinde pana se obtine un aluat potrivit de tare. Acesta se imparte in doua parti egale; fiecare parte este intinsa cu sucitorul intr-o foaie de cca 0.5cm grosime. Cu jumatate din margarina la temperatura camerei se unge cu mana pe toata suprafata foii, din care se face apoi un sul.

2. Acesta se apuca de la un capat si se ruleaza ca un melc; in acelasi fel se procedeaza cu a doua jumatate de aluat. Se lasa cei doi "melci" la frigider cca 30 min, amestecand intre timp branza cu ouale, stafidele, zaharul si coaja de lamaie. Din primul melc se intinde o foaie care se aseaza in tava. Se toarna umplutura peste care se pune si a foua foaie.

3. Se portioneaza cruda si se coace in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cca 30 min. Se pudreaza calda cu zahar pudra si se serveste fierbinte sau rece.


Retete similare