Pateuri glazurate cu ciocolata

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 20 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 2 cana      zahar pudra
  • 200 grame      gem
  • 250 grame      nuca
  • 4 ceasca      ulei
  • 500 grame      ciocolata
  • 2 pachet      praf de copt
  • 80 grame      zahar vanilat
  • 8 buc      oua
  • 4 cana      faina
  • 125 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Se bat albusurile spuma tare cu putina sare, apoi se pune o cana de zahar pudra treptat, pana capata consistenta si este o bezea tare. Galbenusurile se freaca cu o cana zahar pudra(pana se albesc), apoi se pune uleiul putin cate putin ca la maioneza (amestecand intr-o directie). Compozitia aceasta se amesteca cu bezeaua, praful de copt (stins in zeama de lamaie), faina pana rezulta un aluat nisipos. Se fac bilute (ca in imagine) si se coc la foc potrivit 30 min.

2. Intre timp se face umplutura pentru paleuri: Se freaca 125 gr.margarina Unirea pentru cremespuma, apoi se adauga gemul de caise si nuca macinata.

3. Dupa ce sunt scoase de la cuptor, iar altele se coc. Paleurile sunt umplute cu crema pregatita, se aseaza pe o tava si se glazureaza cu ciocolata (care se topeste pe baia de aburi cate 100 gr cu putin ulei). Pofta buna!


Retete similare