postat de bratosin diana

Pateuri glazurate cu ciocolata


Prajituri rapide Fursecuri, cornulete mica 90 min

- Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...) 20 ml
- zahar pudra 2 cana
- gem 200 grame
- nuca 250 grame
- ulei 4 ceasca
- ciocolata 500 grame
- praf de copt 2 pachet
- zahar vanilat 80 grame
- oua 8 buc
- faina 4 cana
- margarina Unirea pentru creme 125 grame

Mod de preparare

1. Se bat albusurile spuma tare cu putina sare, apoi se pune o cana de zahar pudra treptat, pana capata consistenta si este o bezea tare. Galbenusurile se freaca cu o cana zahar pudra(pana se albesc), apoi se pune uleiul putin cate putin ca la maioneza (amestecand intr-o directie). Compozitia aceasta se amesteca cu bezeaua, praful de copt (stins in zeama de lamaie), faina pana rezulta un aluat nisipos. Se fac bilute (ca in imagine) si se coc la foc potrivit 30 min.

2. Intre timp se face umplutura pentru paleuri: Se freaca 125 gr.margarina Unirea pentru cremespuma, apoi se adauga gemul de caise si nuca macinata.

3. Dupa ce sunt scoase de la cuptor, iar altele se coc. Paleurile sunt umplute cu crema pregatita, se aseaza pe o tava si se glazureaza cu ciocolata (care se topeste pe baia de aburi cate 100 gr cu putin ulei). Pofta buna!


Produse similare