postat de Ionescu Ionela

Nuci umplute


Prajituri de Sarbatoare Fursecuri, cornulete mica 180 min

- nuca 200 grame
- oua 3
- lapte 250 ml
- margarina Unirea Original 150 grame

Mod de preparare

1. Ouăle se bat spumă cu zahărul până când se topeşte zahărul. Se adaugă untura, lingură cu lingură şi se amestecă bine cu mixerul. Se pun şi restul ingredientelor, amoniacul se stinge cu o lingură cu oţet înainte de a fi pus în compoziţie. Se toarnă făină, puţin câte puţin. Se pune suficient de multă până când aluatul nu se mai lipeşte de mână şi este uşor de modelat. În acel moment nu mai puneţi făină. Se fac biluţe din aluat, se pun în forma încinsă şi se coc pe focul de la aragaz. Jumătăţile de nuci se dau la răcit. Eu le-am ţinut două zile şi apoi le-am umplut.

2. Se pune la fiert laptele împreună cu zahărul şi cacaoa. Când dă în clocot, se toarnă în ploaie făina amestecând întruna. Nu trebuie să faci cocoloaşe. Se fierbe până devine ca o smântână iar apoi se toarna margarina şi se lasă până se topeşte. Se ia de pe foc şi se dă la răcit. Când crema este rece vom adăuga rom, esenţă de migdale şi nucă măcinată. Cu această cremă vom umple nucile.

3. Nucile se dau prin zahăr pudră. Se acoperă vasul în care sunt ţinute şi se dau la un loc răcoros dar să nu fie umed. Poftă bună!


Produse similare