Acest site utilizeaza Cookie-uri. Continuand navigarea iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora.Vezi detalii.
Sunt de acord
unirea clasic
unirea creme

Nuci umplute

Retete de prajituri delicioase de la margarina Unirea: prajituri de sarbatoare, prajituri de post, prajituri rapide, prajituri simple
Ionescu Ionela Postat de: [ cofetar senior ]
  • facebook
  • Google Plus
  • twitter
  • yahoo messenger
  • trimite unui prieten
  • print
Informatii
Categorie: Prajituri de Sarbatoare
Tip: Fursecuri, cornulete
Timp preparare:
Dificultate: mare
Punctaj noiembrie 2014: 0 puncte
Punctaj total: 72 puncte
[ voteaza reteta ]
Note vizitatori stea plinastea plinastea plinastea plinastea jumatate 4.6

Ingrediente reteta Nuci umplute

  • Lapte250 ml
  • Margarina Unirea Original150 grame
  • Nuca200 grame
  • Oua3
Alte ingrediente: pentru nuci:, 4 linguri cu oţet, 200 g untură, 3 ouă , 3 linguri cu zahăr, o linguriţă cu amoniac , 4 linguri cu ulei, făină cât cuprinde, zahăr vanilat, , pentru cremă:, 250 ml lapte, un pahar cu zahăr, un pahar cu făină, 5 linguri cu cacao, 150 g margarină , esenţă de rom, esenţă de migdale, circa 200 g nucă macinată


Mod de preparare Nuci umplute

1.
Nuci umplute Preparare aluat:
Ouăle se bat spumă cu zahărul până când se topeşte zahărul. Se adaugă untura, lingură cu lingură, şi se amestecă bine cu mixerul. Se pun şi restul ingredientelor, amoniacul se stinge cu o lingură cu oţet înainte de a fi pus în compoziţie. Se toarnă făină, puţin câte puţin. Se pune suficient de multă până când aluatul nu se mai lipeşte de mână şi este uşor de modelat. În acel moment nu mai puneţi făină.
Se fac biluţe din aluat, se pun în forma încinsă şi se coc pe focul de la aragaz. Jumătăţile de nuci se dau la răcit. Eu le-am ţinut două zile şi apoi le-am umplut.
2.
Nuci umplute Preparare cremă:
Se pune la fiert laptele împreună cu zahărul şi cacaoa. Când dă în clocot, se toarnă în ploaie făina amestecând întruna. Nu trebuie să faci cocoloaşe. Se fierbe până devine ca o smântână iar apoi se toarna margarina şi se lasă până se topeşte. Se ia de pe foc şi se dă la răcit. Când crema este rece vom adăuga rom, esenţă de migdale şi nucă măcinată. Cu această cremă vom umple nucile, se unesc două jumătăţi pentru a face o nucă.
3.
Nuci umplute Nucile se dau prin zahăr pudră. Se acoperă vasul în care sunt ţinute nucile şi se dau la un loc răcoros dar să nu fie umed.
Poftă bună!

Micul secret al retetei Nuci umplute

Crema este bine să fie uşor mai moale pentru că vom pune nucile care mai absorb. E bine să le serveşti după cel puţin o zi de la umplere, atunci vor fi mai fragede şi moi.


Pentru a putea inregistra un comentariu pentru reteta Nuci umplute trebuie sa te inregistrezi.


Click aici pentru inregistrare


Alte retete asemanatoare retetei Nuci umplute:

Categorii retete

Tipuri retete

Avem 2234 retete aprobate

posteaza o reteta


Vrei sa ne spui un secret? Scrie-ne reteta unei prajituri si trucul tau pentru reusita ei
posteaza o reteta

frigider


poza frigider Ai vrea sa pregatesti ceva dulce si bun cu ce ai prin casa, dar iti lipseste inspiratia?
descopera retetele