Negresa cu crema de ness

Categorie Prajituri de Post
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 4 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 2 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • 500 grame      gem
  • 1 ceasca      nuca
  • 2 linguri      cacao
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 3 cana      faina
  • 400 grame      zahar tos

Mod de preparare

1. Blat: 1 cana apa(250 g), 1 cana zahar Margarina Unirea lichida 250 ml. Se amesteca, apoi se adauga 500 g de gem de (prune, caise sau visine), 2 linguri de cacao, 3 cani de faina, 2 lingurite de bicarbonat de sodiu nestins. Se adauga mirodeniile, coaja rasa sau taiata cubulete de lamaie, portocale, 4 ml esenta de rom, 2 pliculete de zahar vanilinat. Se obtine un aluat care se pune la copt intr-o tava invelita cu hartie. 300 g visine proaspete fara sambure sau conservate la borcan se aseaza frumos, la rand pe deasupra aluatului. Se coace in cuptorul preincalzit la 160° C timp de 45-50 min. Pentru a vedea daca s-a copt, se poate face proba cu o scobitoare.

2. Crema de ness: 250 g margarina Unirea pentru creme se freaca cu 150 g zahar pana cand devine cremoasa, apoi se adauga in ploaie 2 pliculete de ness, amestecandu-se bine. Se intinde pe blatul rece.

3. Pentru aspect adaugam pe deasupra nuca prajita si taiata. Ornam cu cirese confiate. Se poate pune si o glazura din 6 linguri zahar, 1 lingura cacao, 3 linguri apa; glazura pe care o picuram din loc in loc.


Retete similare