postat de CUREA ELENA

Negresa cu crema de ness


Prajituri de Post Prajituri cu creme mica 30 min

- Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...) 4 ml
- Bicarbonat de sodiu 2 lingurite
- gem 500 grame
- nuca 1 ceasca
- cacao 2 linguri
- zahar vanilat 2 pliculet
- margarina Unirea pentru creme 250 grame
- faina 3 cana
- zahar tos 400 grame

Mod de preparare

1. Blat: 1 cana apa(250 g), 1 cana zahar Margarina Unirea lichida 250 ml. Se amesteca, apoi se adauga 500 g de gem de (prune, caise sau visine), 2 linguri de cacao, 3 cani de faina, 2 lingurite de bicarbonat de sodiu nestins. Se adauga mirodeniile, coaja rasa sau taiata cubulete de lamaie, portocale, 4 ml esenta de rom, 2 pliculete de zahar vanilinat. Se obtine un aluat care se pune la copt intr-o tava invelita cu hartie. 300 g visine proaspete fara sambure sau conservate la borcan se aseaza frumos, la rand pe deasupra aluatului. Se coace in cuptorul preincalzit la 160° C timp de 45-50 min. Pentru a vedea daca s-a copt, se poate face proba cu o scobitoare.

2. Crema de ness: 250 g margarina Unirea pentru creme se freaca cu 150 g zahar pana cand devine cremoasa, apoi se adauga in ploaie 2 pliculete de ness, amestecandu-se bine. Se intinde pe blatul rece.

3. Pentru aspect adaugam pe deasupra nuca prajita si taiata. Ornam cu cirese confiate. Se poate pune si o glazura din 6 linguri zahar, 1 lingura cacao, 3 linguri apa; glazura pe care o picuram din loc in loc.


Produse similare