postat de Toma Liana

Martipan


Prajituri de Post Alte prajituri mica 20 min

- cacao 50 grame
- margarina Unirea Original 250 grame
- nuca 300 grame

Mod de preparare

1. Se face un sirop din cele 500g zahar, 8 linguri de apa si pachetul de margarina Unirea. Se fierbe la foc domol pana cand se topeste margarina si zaharul.

2. Se macina nuca si biscuitii si se amesteca. Peste ele se toarna siropul fierbinte si se amesteca bine. Compozitia rezultata se imparte in doua: intr-o parte se pune doar o lingura de esenta de migdale, iar in cealalta parte se adauga o lingura esenta de rom si 2-3 linguri de cacao.

3. Intr-o tava se pune celofan. Prima data se intinde compozitia inchisa la culoare, cea cu cacao, apoi cea alba. Se batatoreste bine cu palmele sau cu o spatula. Se face o glazura pe foc din 5 linguri de zahar, 2 linguri de cacao, 2 linguri de apa si putin unt. Glazura fierbinte se toarna peste prajitura din centru inspre margini. Se pune la frigider si se taie a doua zi.


Produse similare