postat de DOBRESCU FLORENTINA

Indiene


Prajituri de Sarbatoare Prajituri cu creme mica 75 min

- oua 10 buc
- margarina Unirea Original 250 grame
- faina 175 grame
- Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...) 50 ml
- ciocolata 100 grame
- cacao 3 linguri
- zahar tos 490 grame

Mod de preparare

1. CAPACE Se separa albusurile de galbenusuri de la 8 oua,se bat spuma cu un praf de sare si 90 gr zahar.Galbenusurile se bat spuma cu mixerul intr-un castron .Se adauga peste albusul batut spuma galbenusurile si faina (175 gr.) cernuta in ploaie ,se amesteca cu o lingura de lemn foarte usor de jos in sus sa nu se lase compozitia.Aceasta compozitie se pune intr-un posh(cornet de cofetarie) sau in punga de plastic si pe hartia de copt pregatita din timp la dimensiunea tavii , se fac gramajoare cu distanta de 1 cm intre ele .Capacele se coc pe dosul tavii (in cuptor incalzit cu 15 minute inainte) la o temperatura de 175 grade celsius, aproximativ 10 minute .Cand sunt coapte ( umflate si putin rumenite)se scot din cuptor ,caldute se desfac usor cu varful cutitului de pe hartia de copt si se aseaza pe un platou sa se raceasca.

2. SIROPUL Se pregateste un sirop din 400 ml apa+200 gr zahar tos ,se da in cateva clocote apoi se da la rece,cand s-a racit se adauga 25 ml esenta de rom (1 sticluta ) CREMA 2 oua+200 gr zahar tos+2 linguri apa se amesteca bine intr-o cratita mica si se pune pe bain-marie pana cand se leaga ca o smantana,se da la rece. 250gr margarina Unirea Original se freaca spuma cu mixerul si cand s-a racit crema facuta pe bain-marie se pune lingurita cu lingurita pentru a nu se taia,dupa care se pune cacaua cernuta,stafidele si 25 ml esenta de rom. GLAZURA 100 gr ciocolata amaruie sau cu lapte se topeste pe bain-marie si se subtieaza cu o lingura ulei(daca aveti o ciocolata mai buna se pun doua linguri ulei )

3. ASAMBLAREA Se trece capacul fiecarei prajituri prin sirop si se aseaza pe-o tava .Pe baza fiecarei prajituri se pune o lingurita cu varf si jumatate de crema si se pune apoi capacul peste crema apasand foarte usor.Ciocolata topita se pune intr-un cornet din hartie si se face pe fiecare prajitura gratar de ciocolata(se pot trasa linii si cu varful de lingurita ).Daca doriti sa puneti ciocolata pe toata prajitura puteti sa folositi ciocolata menaj.


Produse similare