postat de ursan anisoara

Fursecuri cu nuca si bezea


Prajituri de Sarbatoare Fursecuri, cornulete mica 40 min

- margarina Unirea Original 250 grame

Mod de preparare

1. Se amesteca margarina aflata la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile adaugate cate unul, faina amestecata cu amidonul si se mixeaza la putere maxima, pana la o omogenizare perfecta.

2. Aluatul obtinut se imparte in doua parti egale; una ramane alba cealalta parte se amesteca cu lingura de cacao, apoi fiecare se baga in cate o punga de celofan si se dau la rece, 30 de minute.

3. Din aluatul alb se intinde o foaie groasa de cativa mm (se intinde cu sucitorul, intre doua foi de celofan) din care decupam 20 de fursecuri rotunde, cu forma rotunda, cu diametrul de 4-5 cm, apoi le coacem in tava neunsa, cca 10 minute. Din aluatul cu cacao se intinde o foaie din care decupam 20 de fursecuri, cu aceeasi forma,dar la care le decupam mijlocul, cu o forma mai micuta. Batem albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Miezul de nuca il maruntim. Se unge fiecare fursec cu bezeaua obtinuta apoi se resara deasupra miez de nuca (eu am pus bezeaua cu un pos). Se coc la fel,cca 10 minute. Se lipesc intre ele fursecurile, unul alb cu unul cu cacaoa si bezea, ungandu-le cu cate o lingurita de gem, dupa preferinta. Sunt delicioase si foarte fragede. Pofta buna!


Produse similare