Fursecuri cu gem

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 800 grame      gem
  • 500 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Preparare aluat: margarina se freaca foarte bine cu sarea si cu zaharul. Se adauga ouale, smantana, esenta de rom, faina, cernuta cu amonacul nestins. Se framanta bine si se da la rece, pana a doua zi. Din acest aluat se intind foi, nu prea groase. Jumatate din aluat se taie cu paharul, iar cealalta jumatate se taie mai intai cu acelasi pahar, iar la mijloc cu ceva mai mic (eu folosesc un degetar)

2. Se aseaza in tava (care nu se unge) si se coc la foc mic, pana capata o culoare aurie. Se umplu cu gem si se lipesc doua cate doua: una fara gaura-una cu gaura.

3. Dupa ce au fost umplute se cerne deasupra lor zahar pudra. Din aceste cantitati se obtin cam 150-170 de biscuiti umpluti. Cu cat stau mai mult, cu atat fursecurile devin mai fragede.


Retete similare