postat de Ciobanu Maria

Fulg de nea


Prajituri de Sarbatoare Prajituri cu creme mica 60 min

- margarina Unirea Original 250 grame

Mod de preparare

1. Blat: Se mixeaza bine galbenusurile cu zaharul, zahar vanilat si cele 10 linguri apa pana cand se dizolva zaharul si compozitia isi dubleaza volumul. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca usor. Se coace in tava tapetata cu foaie de copt la foc potrivit timp de 15 min.

2. Crema: Se amesteca nuca de cocos cu amidonul, se adauga cate putin lapte, apoi punem amestecl la foc mic pana se ingroasa putin. Se lasa sa se raceasca, apoi adaugam putina esenta. Margarina se freaca putin intr-un bol cat sa se desfaca, apoi se adauga putin din compozitia de cocos si se amesteca bine.

3. Se mixeaza albusurile cu zaharul in baie de aburi pana compozitia devine putin mai tare, apoi se lasa sa se raceasca. Asamblare: Se pune blatul, crema, apoi glazura si deasupra nuca de cocos sau ciocolata.


Produse similare