Foi pentru cremes

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate mica
Timp 30 min

Ingrediente

  • 1 buc      oua
  • 1 cana      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aluat nr. 1: o cana de faina se amesteca bine cu o margarina Unirea Orginal si se lasa la o parte Aluat nr.2: o cana de faina, un galbenus si 3 sau 4 linguri de iaurt (smantana) se amesteca bine sa devina un aluat ce se intinde

2. Aluat nr. 2 se intinde cat se poate de subtire si se unge cu Aluat nr.1, apoi se ruleaza, se taie in doua parti egale si se lasa la rece 10 minute

3. Se intinde prima foaie si se coace pe dosul unei tavi mari si va fi foaia de jos a prajiturii. A doua foaie se intinde si se taie discret cu cutitul patrate cat de mari dorim sa fie o portie de cremes. Se coc pana devin aurii.


Retete similare