Cornulete cu gem de prune

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate mica
Timp min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 100 grame      zahar pudra
  • 200 grame      gem
  • 1 linguri      ulei
  • 2 pachet      praf de copt
  • 150 grame      zahar vanilat
  • 2 buc      oua
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se freaca cu o lingura de lemn margarina, ouale, praful de copt stins in prealabil cu otetul si apa plata, adaugam si esenta de vanilie, pana compozitia devine omogena. Se adauga faina si se framanta cu mana pana aluatul este omogen. Framantati aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Aluatul se infasoara in folie si se pune pentru cateva minute la frigider.

2. Scoatem apoi aluatul de la frigider, se pudreaza blatul de lucru cu faina, se intinde o foaie subtire de aluat,apoi decupati patratele, in mijloc puneti umplutura din gem de prune amestecat cu zahar vanilat si se impacheteaza parte peste parte.

3. Asezati in tava pentru cuptor hartie de copt peste care asezati cornuletele. Se dau la cuptor pentru 30 de min. Cand le scoateti calde din cuptor pudrati le cu zahar pudra. Pofta buna!


Retete similare