postat de Prioteasa Mariana Adriana

Chec cu nuca


Prajituri rapide Checuri mica 15 min

- Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...) 10 ml
- nuca 100 grame
- cacao 5 grame
- zahar vanilat 8 grame
- zahar tos 250 grame
- oua 4 buc
- faina 200 grame
- margarina Unirea Original 50 grame

Mod de preparare

1. Se pun intr-un ibiric 5 linguri de apa cu zaharul tos si zaharul vanilat si se lasa pe foc sa dea in clocot. Intre timp se separa ouale, se bat albusurile bine spuma dupa care se toarna apa cu zaharul clocotit si se bate in continuare pana sa omogenizeaza.

2. Dupa aceea se toarna galbenusurile. Se topeste margarina si se toara peste compozitie. Se adauga si esenta de rom, dupa care faina in ploaie.

3. La final se adauga nuca taiata marunt si se pastreaza putina compozitie pentrua a adauga cacao. Pofta buna!


Produse similare