Chec bicolor

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Checuri
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 100 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 200 grame      iaurt
  • 40 grame      cacao
  • 500 grame      zahar tos
  • 6      oua
  • 600 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se freaca margarina Unirea cu zaharul tos si cu galbenusurile. Se adauga jumatate din faina treptat si apoi se adauga bicarbonatul de amoniu stins in iaurt. Apoi se pun peste amestec albusurile batute separat si restul de faina, totul treptat.

2. Se adauga mirodeniile si nucile coapte si tocate. Din compozitia obtinuta se separa cateva linguri, care se amesteca cu cacao. Se poate pune esenta de rom doar in compozitia cu cacao. Se ung 2 tavi de chec cu margarina Unirea si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia fara cacao egal, in fiecare tava si apoi deasupra cea cu cacao, care se amesteca usor, cu o lingura, fara a atinge fundul tavilor, astfel culorile se intrepatrund.

3. Se coace la cuptor 45 minute la foc potrivit. Se pudreaza cu zahar pudra cand sunt gata.


Retete similare